Цените на петрола поскъпнаха леко в ранната търговия в понеделник,

...
Цените на петрола поскъпнаха леко в ранната търговия в понеделник,
Коментари Харесай

Петролът поскъпна леко в ранната търговия

Цените на петрола нарастнаха леко в ранната търговия в понеделник, като облагите бяха лимитирани от възобновените блокади против разпространяването на COVID-19 породиха опасения по отношение на международното търсене на гориво, съобщи Ройтерс.

Към 8:45 часа българско време цената на сорта Брент се увеличи с 0,07 $, или 0,13%, до 55,48 $ за барел, до момента в който американският лек недопечен нефт WTI нарастна с 0,11 пункта, или 0,21%, до 52,38 $ за барел.

 „ Сигналите за по-слабо търсене натежаха на пазара “, разяснява анализатор от ANZ, като добави, че локдауните в Хонконг, Китай и Франция лимитират бизнес интензивността и потреблението на гориво.

Китай още веднъж регистрира нов растеж на случаите на инфектирани с COVID-19 в понеделник, поставяйки под въпрос вероятностите пред търсенето в най-големия консуматор на сила в света.

В петък цените бяха подложени на спомагателен напън, откакто Енергийна осведомителна администрация на Съединени американски щати регистрира растеж неочакван растеж на суровите ресурси от нефт до 4,4 млн. барела в седмицата до 15 януари. Очакванията бяха за спад от 1,2 млн. барела.

През последните седмици цените на петрола получиха известна поддръжка от спомагателните съкращения на производството от страна на най-големия експортьор в света – Саудитска Арабия. Инвеститорите обаче наблюдават от близко договарянията сред Съединени американски щати и Иран по нуклеарното съглашение, което може да докара до анулация на американските наказания против износа на нефт от Техеран.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР