На 21 и 22 май в София, България е домакин

...
На 21 и 22 май в София, България е домакин
Коментари Харесай

България е домакин на 11-ата международна платежна конференция на EACHA

На 21 и 22 май в София, България е хазаин на 11-ата годишна конференция на Европейската асоциация на автоматизираните клирингови къщи (EACHA). Близо 160 делегати от 26 страни в Европа, дружно с представители на компанията-домакин - БОРИКА, разискват настоящи трендове и тематики, засягащи платежната промишленост, и насоки за улеснение на оперативната съгласуемост за клиринга и сетълмента на SEPA заплащанията. Националният платежен и картов оператор БОРИКА е пълновръстен член на EACHA и тази година съумя да завоюва домакинска роля на страната ни за този влиятелен конгрес.

Конференцията „ European Payments Forum 2024 “ е едно от най-очакваните събития в света на финансовите услуги и е платформа за продан на опит, положителни практики и съдействие сред водещи специалисти в платежната промишленост. Сред гостите са изпълнителни шефове на банки, мениджъри в европейската финансова общественост, както и висши ръководители на компании-визионери като Microsoft, Mastercard, EPI, Bizum, Swift и др. 

Форумът ще бъде публично открит от президента на ЕАСНА, Хосе Луис Ланга на 22 май, а приветствено слово към делегатите ще сервира подуправителят на Българската национална банка (БНБ) господин Петър Чобанов. Централна роля в презентациите на лекторите е отдадена на въздействието на изкуствения разсъдък върху заплащанията, оперативната съгласуемост на незабавните заплащания в цяла Европа, както и взаимните начинания за битка с измамите. 

 Предупреждение за обилни превалявания и гръмотевици в сряда 1 мин. Предупреждение за обилни превалявания и гръмотевици в сряда  Моторист почина на място при тежък конфликт във Враца (СНИМКИ) 2 мин. Моторист почина на място при тежък конфликт във Враца (СНИМКИ)  Георги Георгиев: Известен шеф-готвач е получил 100 000 лева, с цел да картографира гробищата в Банкя 5 мин. Георги Георгиев: Известен шеф-готвач е получил 100 000 лева, с цел да картографира гробищата в Банкя  Престрелки в Народното събрание за изтекли записи на „ Продължаваме промяната “ 2 мин. Престрелки в Народното събрание за изтекли записи на „ Продължаваме промяната “  Подозрения за прикриване на следи след злополуката с кола на НСО 3 мин. Подозрения за прикриване на следи след злополуката с кола на НСО  Агресия във влака: Разярен пасажер атакува кондуктор 2 мин. Агресия във влака: Разярен пасажер атакува кондуктор  Предупреждение за обилни превалявания и гръмотевици в сряда 1 мин. Предупреждение за обилни превалявания и гръмотевици в сряда  Моторист почина на място при тежък конфликт във Враца (СНИМКИ) 2 мин. Моторист почина на място при тежък конфликт във Враца (СНИМКИ)  Георги Георгиев: Известен шеф-готвач е получил 100 000 лева, с цел да картографира гробищата в Банкя 5 мин. Георги Георгиев: Известен шеф-готвач е получил 100 000 лева, с цел да картографира гробищата в Банкя  Престрелки в Народното събрание за изтекли записи на „ Продължаваме промяната “ 2 мин. Престрелки в Народното събрание за изтекли записи на „ Продължаваме промяната “  Подозрения за прикриване на следи след злополуката с кола на НСО 3 мин. Подозрения за прикриване на следи след злополуката с кола на НСО  Агресия във влака: Разярен пасажер атакува кондуктор 2 мин. Агресия във влака: Разярен пасажер атакува кондуктор

Сред водещите лектори на конференцията, които ще показват вероятности в региона на платежните системи пред участниците на форума, са: Главният изпълнителен шеф на Lipis Advisors доктор Лео Липис, който ще презентира White Paper на EACHA и екологичния отпечатък на платежните принадлежности, Кристиан Сарафидис, основен изпълнителен шеф на отдела за финансови услуги за Европа, Близкия изток и Африка в Microsoft, който ще дискутира тематики, свързани с изкуствения разсъдък и идващото потомство на услуги при заплащанията. Той ще концентрира вниманието на аудиторията върху подпомагането на финансовите институции и финтех фирмите в тяхната цифрова промяна. Интересна презентация ще сервира и Директорът на отдел Бизнес развиване и данни в Iberpay, Лаура Тамайо,  която ще показа нови услуги за попречване на измами при заплащания от сметка към сметка и сигурността на прехвърлянията. Старши вицепрезидентът в Mastercard, Пол Джойнт, ще обхване тематиката за съдействието при незабавните заплащания и оправянето с настоящите провокации, а Майк Трутър от SWIFT ще показа значимостта на взаимното свързване на трансграничните незабавни заплащания в световен мащаб. 

„ EACHA e една от организациите с най-голяма тежест в Европейската платежна екосистема. БОРИКА интензивно взе участие в множеството нейни начинания и семейството на годишната конференция EPF 2024 е самопризнание за ролята както на страната, по този начин и на Дружеството, в Асоциацията “, разяснява господин Петър Чобанов. 

За EACHA:

Европейската асоциация на автоматизираните клирингови къщи (EACHA) е организация с нестопанска цел, която играе основна роля в стимулирането на растежа и развиването на платежната промишленост в Европа. Нейните членове са 24 институции от 23 европейски страни, които се събират на годишни конгреси, с цел да обсъдят европейските трендове и развиване при заплащанията на дребно. EACHA създава набор от процедури за обезпечаването на операционна съгласуемост сред автоматизираните клирингови къщи. За повече информация: www.eacha.org

За БОРИКА АД: 

БОРИКА АД е акционерно сдружение на 19 банки в страната. Компанията обезпечава и оперира софтуерната инфраструктура на платежната промишленост у нас и е приближен сътрудник на бизнеса и обществения бранш към този момент над 30 години. Широкото й портфолио обгръща както обичайни за банковия бранш решения, по този начин и новаторски финтех услуги: www.borica.bg

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР