Цените на жилищата във Великобритания се покачиха до нов рекорд

...
Цените на жилищата във Великобритания се покачиха до нов рекорд
Коментари Харесай

Бумът на имотния пазар преминава

Цените на жилищата във Англия се повишиха до нов връх за четвърти следващ месец, сочат данните на Rightmove. Налице са обаче признаци, че пазарът стартира да се успокоява.

През май 2022 година офертните цени на жилища в страната се покачиха с 2,1% по отношение на април, най-високият месечен % от 2014 година Това значи нарастване на междинната цена на жилищата с 69 275 USD - 10 пъти повече, в сравнение с през предходните 2 години.

„ Очакваме резултатите от възходящите разноски за живот и възходящите лихвени проценти да се появят на пазара по-късно тази година. Комбинацията от повече предложение на жилища и хора, които претеглят това, което могат да си разрешат, ще помогне за намаляване на пазара “, споделя Тим Банистър, основен изпълнителен шеф на Rightmove.

Сред другите основни фактори, които се отразяват на пазара на жилища на Острова са междинните месечни ипотечни заплащания надвишиха наемните заплащания за първи път от август. Типичното месечно заплащане за покупател на първи дом е повишено с 13% от декември. Това е единствено с 11% повече по отношение на 10 години по-рано.

На пазара имаше „ обезверен “ дефицит на градски къщи с две и три спални, което тласкаше цените нагоре. За първи път самостоятелните купувачи към този момент изискват 34% депозит, спрямо 25% преди 10 години.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР