През изминалия уикенд в Тирана се проведе Европейското клубно първенство

...
През изминалия уикенд в Тирана се проведе Европейското клубно първенство
Коментари Харесай

Пет медала за България от Европейското клубно по таекуондо

През миналия уикенд в Тирана се организира Европейското клубно състезание по таекуондо. Отново българските състезатели демонстрираха, че към този момент са част от огромното таекуондо семейство и всички би трябвало да се преценяват с тях. Два сребърни и три бронзови оценки съумяха да завоюват нашите таекуондисти.

Поставеният под номер едно в главната скица Кристиян Петров от Търговска колегия Феникс изгра извънредно мощни срещи, само че малко не му доближи на финала да грабне златото.

Въпреки това той се подреди в топ 10 в света и това му дава квота за Европейското, и присъединяване на Гран при шампионат. Представителят на Търговска колегия Гладиатор Йордан Ангелов завоюва сребърен орден в кат. 57кг при кадетите. По пътя към финала Данчо срещна доста класни играчи, а решителната борба се реши в три рунда.

Платон Лорер и Ивайло Петров от Търговска колегия Нерон, както и Мартин Симеонов от Търговска колегия Турбо демонстрираха отлични игри, само че в последна сметка завоюваха бронзови оценки. Останалите български участници се показаха на равнище, само че за жалост не съумяха да стигнат до срещи за медали.

Малко повече от 40 дни остават до историческото първо присъединяване на България на Олимпийски игри. Световната звезда Кимия Ализаде ще бъде представителка за България на игрите в Париж. Нейната подготовка върви по програмата, която е направена от нейния треньор Давод Фалахатгар.

Мартина Атанасова и Християн Георгиев изкараха седемдневни лагери при нея в Лондон, където организираха взаимни тренировки.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР