Цената на златото в четвъртък сутринта се движи близо до

...
Цената на златото в четвъртък сутринта се движи близо до
Коментари Харесай

Златото поевтиня до най-слабите си нива от осем седмици

Цената на златото в четвъртък сутринта се движи покрай най-слабите си равнища от осем седмици, защото протоколите от последното съвещание на Федералния запас на Съединени американски щати демонстрираха, че неговите членове значително са съгласни да продължат да се борят с инфлацията с повече покачвания на лихвените проценти.

В протокола се показва, че инфлацията " остава много над " задачата на Фед от 2%, а пазарът на труда " остава доста стегнат, което способства за продължаващия напън върху заплатите и цените ". Тези данни пристигнаха след по-силната от предстоящата инфлация, работните места и данните за продажбите на дребно в Съединени американски щати, които поддържаха аргумента за по-нататъшно стягане на паричната политика. Някои членове на Фед също показаха предходната седмица, че са отворени за по-голямо нарастване от 50 базисни пункта на лихвения % на срещата на централната банка през март. Инвеститорите в този момент чакат последните данни за Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати и седмичните молби за безработица в четвъртък.

Към 10 часа българско време цената на априлските фючърси за злато на борсата Comex в Ню Йорк се намалява с 4,20 $, или с 0,22%, до 1837,30 $ за тройунция. Във вторник цената на златото падна с 1%.

На спот пазара скъпоценният метал се търгува по 1829,58 $ за тройунция, оповестява Тrading Еconomics.

Мартенските фючърси на среброто се намалиха с 0,29%, до 21,56 $ за унция.

Експертите означават, че американската ваута откри добра поддръжка от позицията на Фед и това е главният фактор, който оказва отрицателен напън върху търсенето и надлежно деноминираните в долари цени на злато.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР