Цената на XRP отбеляза значителен скок, което може да означава,

...
Цената на XRP отбеляза значителен скок, което може да означава,
Коментари Харесай

Цената на XRP скочи с над 20% – ето защо

Цената на XRP означи забележителен скок, което може да значи, че продължаващият юридически спор сред Ripple и Комисията за скъпи бумаги и тържища (SEC) може скоро да завърши.

Привържениците на Ripple са оптимистично настроени, че компанията ще излезе победител. Тези настроения доведоха до доста нарастване на цената на нейната родна криптовалута XRP през последните 24 часа.

Обвинения на SEC

Причината за този оптимизъм е опцията двугодишната правна борба скоро да завърши. SEC твърди, че XRP е скъпа книга и че двама от ръководителите на Ripple са нарушили наредбите за регистрация на Закона за скъпите бумаги от 1933 година

Ripple, която не емитира директно токена твърди, че XRP не дава отговор на критериите за скъпи бумаги, избрани от теста на Хауи и не следва да се третира като капиталов контракт.

По време на изявление за CNBC на Световния стопански конгрес през януари основният изпълнителен шеф на Ripple, Брад Гарлингхаус изрази вяра, че спорът ще бъде позволен през първата половина на 2023 година

Изходът от делото може да има обилни последствия за крипто промишлеността. Ако съдията се произнесе в интерес на SEC, това евентуално би могло да категоризира доста други криптовалути като скъпи бумаги. Съдията може също по този начин да реши да изпрати делото на правосъдно жури или да ограничи обсега на процеса.


 


Късно на 21 март цената на токена доближи $0.49 след необикновено нарастване от към 30% за деня. След това обаче се намали и все още на писане на публикацията XRP се търгува на цена от към $0.45, което се равнява на малко над 20% нарастване през последните 24 часа. Дневният размер на търговията с токена надвишава $3.4 милиарда, а настоящата пазарна капитализация е над $25 милиарда.

Техническият разбор от TradingView също отразява оптимистичния поврат за криптовалутата, защото настроенията стават все по-бичи. Обобщението на знаците демонстрира опция за със 17 сигнала. Осцилаторите сочат към с 3 сигнала, до момента в който пълзящите междинни демонстрират при 14.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР