Цената на военната помощ за Украйна в САЩ възлиза на

...
Цената на военната помощ за Украйна в САЩ възлиза на
Коментари Харесай

Захарова: Военните разходи на САЩ за помощ на Украйна са 45 милиарда долара

Цената на военната помощ за Украйна в Съединени американски щати възлиза на 45 милиарда $, в Европейския съюз - 28 милиарда $, заяви представителят на съветското външно министерство Мария Захарова по време на брифинг в четвъртък, оповестяват съветски медии.

„ От сумите, които се отпускат под формата на финансова военна помощ за Украйна, на Съединени американски щати се падат 45 милиарда $, а на страните от Европейски Съюз - 28 милиарда $ ", сподели още Захарова.

„ Онзи ден в Конгреса на Съединени американски щати беше импортиран законопроект за бюджета на страната за идната 2023 година Той включва отпущането на съвсем 50 милиарда $ за помощ на Украйна, забележителна сума от американските бюджетни заеми ще отидат за военни потребности. По-специално, да поддържа този законопроект, президента на Украйна Володимир Зеленски ", добави Захарова.

„ Обстрелът на офиса на Международния комитет на Червения кръст (МКЧК) в Донецк от украинските въоръжени сили е различен образец за нарушение от страна на Киев на интернационалното филантропично право. Тези незаконни действия не могат да бъдат квалифицирани по различен метод с изключение на като освен жестоко неуважение от страна на киевските управляващи на нормите на интернационалното филантропично право, само че и като цинично нарушаване на общопризнатия специфичен статут на Международния комитет на Червения кръст, залегнал в Женевски конвенции, като авторитетна, неутрална организация с извънредно филантропичен мандат ", съобщи Захарова.

„ Разбира се, ние имаме вяра, че интернационалната филантропична общественост не би трябвало да оставя сходни безчовечен дейности без внимание. Руската страна показва своята взаимност с комитета, призовавайки го упорито да изисква от Киев да съблюдава интернационалното филантропично право ", сподели Захарова.

Според Захарова обстрелът на офиса на МКЧК в нощта на 20 декември е „ натурален резултат от безразборния обстрел на цивилния бранш, практикуван от киевския режим в продължение на доста години " в Донецк. А в последно време този " нахлуване " на украинската страна внезапно се ускори, уточни тя.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР