Цената на основният тип суров петрол от Северна Америка (WTI)

...
Цената на основният тип суров петрол от Северна Америка (WTI)
Коментари Харесай

Основните видове петрол са твърдо над 30 долара на барел, в България горивата са с тенденция за поевтиняване

Цената на главният вид недопечен нефт от Северна Америка (WTI) се повиши над 30 $ за барел за пръв път от два месеца, написа БГНЕС, базирайки се на CBC.
В сесията тази нощ бяха регистрирани цени от 32,05 $ за барел за доставките, планувани за юни, а към 7:15 часа българско време цената е 31,93 $. Европейският вид Brent пък е на кота 34,85 $ за барел.
Повишението се дължи на оптимизма на производителите и търговците, че от ден на ден хора се връщат към шофирането след двата месеца на строги ограничавания поради ковид. Към това се прибавя бавното връщане на предприятията към естествения им темп на работа.
В последните два дни се вижда едва покачване на два от главните съставни елементи, които движат цената на петрола на интернационалните пазари - горивото за леки коли и самолетното гориво.
Що се отнася до цената на горивата в България, към този момент наклонността е в посока надолу, съгласно профилирания уебсайт fuelo.net. Средната цена на бензин А95 е 1,69 лв., а на дизела - 1,74 лв.. Според статистиката, най-ниската засечена цена от уеб страницата е 1,39 лв., а най-високата - 1,88 лв.. За дизела надлежно диапазонът е 1,35 - 1,94 лв..
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР