Ботев може да има уникална евровечер при завръщането си на

...
Ботев може да има уникална евровечер при завръщането си на
Коментари Харесай

Ще има ли футболен спектакъл на Колежа в евротурнирите? Ботев може да играе срещу Арис в Лига Европа

Ботев може да има неповторима евровечер при завръщането си на Колежа в евротурнирите. " Канарчетата " може да срещнат на старта в Лига Европа гръцкия Арис, в който са в доста положителни връзки. 
Прочетете още
Припомняме, че почитателите на двата отбора направиха ужасно шоу на стадиона през предишното лято, когато Арис гостува за контрола, която извоювана от пловдивчани с 1:0. Ботев трябваше да върне визитата в Солун, само че поради неспособност дуелът да е през уикенда контролата в Гърция пропадна. 

Иначе от много години последователите на двата тима си гостуват по време на дербита и са другарски настроени. 

Подобен конфликт обаче може да се реализира единствено в случай че Арис завоюва Купата на Гърция. Грандът от Солун играе край в шампионата против Панатинайкос на 25 май във Волос. 

Арис има коефициент малко над 7 и това му подсигурява, че ще е подложен в първия квалификационен кръг на Лига Европа. Ботев е с коефициент 4.075 и сигурно няма да е измежду поставените. 

За разлика от предходни години в този момент в тази фаза на Лига Европа има единствено 8 двойки, което значи, че в случай че Арис вдигне Купата има много по-голям късмет да има дерби сред двата тима. 

Любопитно е, че преди финала за Купата Арис приключва сезона в гръцкия футболен хайлайф в дербито на Солун против ПАОК, а дуелът е извънредно значим за ПАОК, който при победа ще стане първенец. В момента разликата сред втория АЕК и първия ПАОК е две точки - кръг преди края на шампионата. 

Арис ще приключи сигурно на петото място в Суперлигата на Гърция.

Жребият за първия квалификационен кръг на Лига Европа на 18 юни, първите мачове са 11 юли, а реваншите на 18 юли. 

Първият мач на Ботев в евротурнирите на Колежа ще е исторически, тъй като тимът не е играл на личния си стадион в Европа от 1995г. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР