Цената на Гражданската отговорност да зависи от поведението на водачите

...
Цената на Гражданската отговорност да зависи от поведението на водачите
Коментари Харесай

Маринов се застъпва за системата „бонус-малус“

Цената на " Гражданската отговорност " да зависи от държанието на водачите и тяхното минало. Това изиска министърът на вътрешните работи Младен Маринов в коментар по време на форума " Заедно за по-безопасни пътища ", проведен от Съюза на българските автомобилисти (СБА).

Освен че Маринов пожела образуването на цената на наложителната застраховка да зависи от държанието на водачите и от тяхното минало, той прикани това предложение да мине необятно публично разискване и вероятно да се стигне до смяна в законодателството.

Маринов се похвали, че три пъти се е покачила административно-наказателната и контролната активност на Министерство на вътрешните работи.
При по-големите наказания има доста повишение на събираемостта на санкциите. Той даде за образец приходната част на бюджета на Министерство на вътрешните работи, при който едната част, формиращата се от санкции, е с над 17 милиона повече от плануваното.

Бюджетът на Министерство на вътрешните работи е сметнат да финансира главните политики на министерството, като една от главните политики е пътната сигурност.

За модернизацията на контролната активност също са заделени пари, означи силовият министър и изясни, че поетапно би трябвало да се модернизират техническите средства на пътя, с които се чака да се противодейства на корупционните практики.

Маринов уточни, че се отбелязва понижение по тежките индикатори, само че, по думите му, " това е битка на мускули ".

Увеличаването на санкциите и налагането на наказания дава резултати, които обаче не са трайни. Той прикани хората да не привикват с по-големия надзор.

Според Маринов, в случай че се вкарат скоростни прави, камери на автомагистралите, както и в случай че се акцентира повече върху държанието на водачите, то злополуките фрапантно ще намалеят.
По думите му всеки човек би трябвало да си прави сметка, когато нарушава закона, и това би трябвало да му се отрази по най-бързия метод.

Вътрешният министър съобщи, че една от промените в Министерство на вътрешните работи се чака да бъде ориентирана в построяването на по този начин наречения Единен център за обработка на нарушаванията, който да генерира всички нарушавания.
" Това ще увеличи с 50% успеваемостта на полицейските чиновници ", посочи Маринов.

Той добави, че вижда промяната в министерството с техническо застраховане и нови технологии за работа.

Запитан кой се чака да бъде новият основен секретар на Министерство на вътрешните работи, Маринов още веднъж бе сбит в отговора си и съобщи, че когато има публична информация, тя ще бъде обществено оповестена. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР