Цената на акциите на Robinhood скочи вчера, след като Bloomberg

...
Цената на акциите на Robinhood скочи вчера, след като Bloomberg
Коментари Харесай

Акциите на Robinhood поскъпнаха с 14% след новина за евентуално придобиване

Цената на акциите на Robinhood скочи през вчерашния ден, откакто Bloomberg News осведоми, че криптоборсата FTX обмисля да придобие приложението за търговия.

Акциите на компанията нарастнаха с 14% до 9.12 $, а търговията с тях беше спряна за малко след появила се информация, че FTX разисква вътрешно проект за придобиване, само че към този момент няма отправена оферта за Robinhood, осведоми Bloomberg News, базирайки се на осведомени източници.

Главният изпълнителен шеф на FTX Сам Банкман-Фрайд обаче по-късно опроверга информацията.

“Въодушевени сме по отношение на бизнес вероятностите пред Robinhood и евентуалните способи, по които бихме могли да си партнираме с тях. Аз постоянно съм бил впечатлен от бизнеса, който Влад (Влад Тенев бел. ред.) и неговият екип са построили. Не се водят обаче преговаряния за обединение и придобиване с Robinhood”, съобщи Банкман-Фрайд.

От Robinhood са отказали коментар пред CNBC.

Миналия месец Банкман-Фрайд е купил 7.6-процентен дял в Robinhood на стойност 648 млн. $, съгласно съобщение в щатската Комисия по скъпи бумаги и тържища (SEC). В него се споделя, че той е придобил акциите, вярвайки, че те “представляват атрактивна инвестиция.”

Акциите на Robinhood поевтиняват с към 48% от началото на годината в резултат на свиващите се доходи и намаляващите консуматори. През първото тримесечие приходите на компанията падат с 43% на годишна база до 299 млн. $. От Robinhood оповестиха, че броят на месечните й консуматори е намалял до 15.9 милиона, в съпоставяне със 17.7 милиона преди година.

FTX е една от най-големите криптоборси в света и предлага деривативни принадлежности за по-усъвършенстваните трейдъри, както и спот търговия. FTX се трансформира в съперник на Coinbase и Binance, макар че не предлага услугите си в Съединени американски щати.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР