Целулитът изисква комплексен подход, упоритост и постоянство за дълъг период

...
Целулитът изисква комплексен подход, упоритост и постоянство за дълъг период
Коментари Харесай

Целулитът е сред най-трудните за решаване проблеми: как да се справите

Целулитът изисква сложен метод, непримиримост и неизменност за дълъг интервал от време

Трябва да измененията храненето си, да спортувате и да положите специфични грижи за кожата. Те стартират с ексфолирането й, с цел да се обнови и да поеме по-добре кремовете за разтрошаване на целулитните бучки.

Нужен е скраб не просто за разчистване, а и за активизирате на кръвообращението. Това значи съставките му да навлизат в дълбочина. Трябва да се съобразите и с вида на кожата.

Основата на скраба може да е кремообразна, пенообразна или гел. Като почистващи частици се прибавят пасирани плодове, смлени костилки, полиетиленови гранули. Щом са за тялото, те може да са по-големи – като сол и захар.

Скрабът постоянно се нанася с кръгови придвижвания, от горната страна надолу по посока на придвижването на лимфата. Именно нейното закъснение е измежду аргументите за формиране на целулит. С този масаж циркулацията на кръвта се усъвършенства и кожата се насища с хранителни субстанции. Ако добавите антицелулитни екстракти от водорасли, билки и ефирни масла, извеждате токсините и подпомагате разграждането на мазнините.

Преди да нанесете скраб, се предлага да напарите тялото, най-добре във
вана. После го нанасяте на влажната кожа. След скраба мажете подхранващи гелове и кремове.

Почистването с кафе е най-популярно при целулит

Кофеинът въздейства на обмяната на веществата и извежда непотребните течности. Сварете 2 ч.л. кафе и прецедете. Гъстата каша втривайте в кожата 5-10 минути, най-много в проблематичните сектори. Ефектът е видим и след първата процедура.

Още по-добре е да комбинирате кафето с други съставки. Към 1 с.л. наслойка прибавете малко зехтин или бадемово масло и 1 ч.л. кафява захар. Втрийте добре в талантлива и влажна кожа.

Ще засилите резултата, в случай че разбъркате в скраба 10 капки ефирно масло с антицелулитен резултат (от цитруси, канела, бергамот, евкалипт, розмарин). Може да си приготвите по-голямо количество и да ексфолирате тялото 3 пъти в седмицата.

Към кашата от кафе може да сложите и мед в съразмерност 1:2. Втривайте 10 минути с кръгообразни придвижвания единствено в секторите с целулит.

Морската сол излющва доста добре мъртвите кафези, минералите в нея хранят и чистят кожата в дълбочина Смесете зехтин, топла вода и сол в съответствие 2:1:3. Сипете в шепата и разтрийте проблематичните сектори. Правете маската единствено един път в седмицата, тъй като солта изсушава кожата. Има резултат след 2-3 процедури.

Към солта прибавете ефирни масла – към 2 с.л. 6-7 капки лавандулово или розово. Нанасяйте с кора от банан – сложете сместа от вътрешната й страна и втрийте в проблематичните сектори.

Ще почистите и ще подхраните кожата със скраб от 1 настърган морков и 3 с.л. пшеничен грис. Намажете маската незабавно след приготвянето. След като я измиете, сложете хидрати-ращо мляко за тяло.

Червеният пипер е обичаен метод да загладите кожата. Малко пикантен загрява и провокира приток на кръв към проблематичните сектори. Смесете 100 г наслойка от кафе с 30 мл настойка от пикантен пипер и 1 с.л. растително масло. Загрейте на водна баня и дръжте на тялото 7-12 минути. Ако усетите прекомерно мощно парене, измийте по-рано. След това подхранете с крем.

С овесени ядки също се прави скраб за тяло. Залейте ги с мляко да набъбнат. Добавете 4-5 капки ефирно цитрусово масло. Масажирайте 5-10 минути целулита. Тази маска е най-подходяща за сензитивна кожа.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР