Целта на инвазията, обявена от президента на Руската федерация Владимир

...
Целта на инвазията, обявена от президента на Руската федерация Владимир
Коментари Харесай

Тагарев: Путин иска да завладее Източна Украйна

Целта на нашествието, оповестена от президента на Руската федерация Владимир Путин, няма да се ограничи единствено с Донецк и Луганск, а ще има за цел цяла Източна Украйна. Това мнение изрази пред Българска национална телевизия интернационалният специалист и някогашен длъжностен министър на защитата Тодор Тагарев.

" Войната от 2014 продължава, само че към този момент имаме радикално друга обстановка. 8 години имаше обстрели по линия на спор сред сепаратистите и Украйна. В момента имаме удари по действителна военна мощ, имаме инвазия " акцентира той.

По думите му не е изключено съветските войски да стартират да атакуват освен военни цели, както вършат все още, а да стартират да удрят цивилни цели. Без никакво подозрение ще се стигне и до анексация на Донецк и Луганск по сходство на Крим през 2014, който още веднъж също разгласи самостоятелност. Изобщо не следва да се изключва и най-сериозния вид - задачата на съветската инвазия да е цяла Украйна, акцентира Тагарев.

Мнението на специалиста поддържа и Йордан Божилов от Софийския конгрес за сигурност. " Путин е призовал украинските войски да смъкват оръжието си, което значи, че се готвят за пряк конфликт. Поне на този стадий Русия преглежда военна интервенция на територията Източна Украйна, дали ще се развие още по-неблагоприятен сюжет за завладяване на цялата страна не знаем, само че считам, че Русия ще се опита да разшири териториите към Крим ", сподели той.

И двамата специалисти подчертаха тупикът, в който се намира Организация на обединените нации що се касае до осъждането на нашествието. Причината - Руската федерация е, с изключение на непрекъснат член, по този начин и все още ръководител на Съвета за сигурност към международната организация. " Лидери като Шолц и Маркон обаче направиха повече, в сравнение с даже бе нужно, с цел да предотвратят спор, демонстрираха мощна еластичност.

Крайно време е към този момент с изключение на еластичност, европейските водачи да показват към този момент и решителност, с изключение на единствено еластичност ", добави Тагарев. И заключи - в случай че Путин не бъде спрян, няма да се ограничи до Украйна. Божилов пък алармира - настоящата обстановка може да докара до извънредно сериозна икономическа рецесия в световен проект.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР