„Означава, че ще бъде трудно” – така президентът Румен Радев

...
„Означава, че ще бъде трудно” – така президентът Румен Радев
Коментари Харесай

Радев за неуспешния избор на председател на парламента: Означава, че ще бъде трудно

„ Означава, че ще бъде трудно” – по този начин президентът Румен Радев разяснява несполучливия опит на новите депутати да изберат ръководител на 50-ото Народно заседание.
Държавният глава не произнесе слово на първото съвещание на Народното събрание. „ За последните три години аз доста пъти се обърнах към Народното събрание от най-високата естрада в страната и приканих. И за ефикасни промени – за правораздаване, за господство на правото, за правдивост, за стабилно развиване на социално-икономическите процеси, за дейно опазване на здравето и обучение, за сигурност и суверенитет. Всичко, което съм имал да кажа, е изговорено. Време е за действия”, настоя Радев.
По-рано той уточни, че с клетвата, която ще постави през днешния ден, всеки един народен представител се задължава да брани държавния, а не партийния интерес. „ Да отстоява български, а не непознати цели. Очаквам дневният ред на този парламент да се диктува от ползите на страната и на обществото”, съобщи Радев.

„ Наистина живеем в комплицирано време и би трябвало да си даваме сметка, че този парламент има да взема решение доста въпроси, насъбрани през годините. Голямата задача на всеки един народен представител е да запази мира, да подсигуряват нашите национални избраници сигурността на страната и на българските жители в доста комплицирана геополитическа конюнктура и вилнееща война до нашите граници”, добави президентът.

Радев пожела триумф на 50-ото Народно заседание: „ Нека то да бъде по-добро от предишното”.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР