Целта на „Брандико“ е да ангажира мисленето на учениците по

...
Целта на „Брандико“ е да ангажира мисленето на учениците по
Коментари Харесай

Проект насърчава развитието на предприемаческите умения в училище

Целта на „ Брандико “ е да ангажира мисленето на учениците по посока построяването, развиването и отбраната на интелектуалната благосъстоятелност, въпреки и единствено в образователен формат. Това съобщи икономическият заместник-министър Лъчезар Борисов, който взе участие в церемонията по награждаване на учебно-тренировъчни компании в състезанието „ Брандико “, извършен в границите на десетото издание на Младежкият бизнес конгрес „ Изгряващи звезди “ 2018, проведен от Джуниър Ачийвмънт България.

Борисов съобщи, че за четвърта поредна година Министерството на стопанската система работи в партньорство с Джуниър Ачийвмънт България по осъществяването на план „ stARTs “. „ Oсновната му цел е основаването на подготвителни предприятия и образование по предприемачество в учебните заведения по изкуствата и спортните учебни заведения “, добави зам.-министърът.

Той акцентира, че задачата на състезанието „ Брандико “ е учениците от подготвителните предприятия в страната, основани в междинните учебни заведения, да получат познания и умения за създаване, развиване и отбрана на комерсиална марка, да се срещнат със смисъла и смисъла на интелектуалната благосъстоятелност. „ В рамките на състезанието участниците би трябвало да основат своя комерсиална марка и да я записват като Марка на Общността, както и да изградят маркетинговата тактика на своя бранд “, уточни Борисов. Той добави, че компанията, класирана преди всичко ще бъде обезпечено посещаване на надпреварата за „ Най-добра образователна компания на Европа “ 2018, което ще се организира в Белград през м. юли, 2018 година

На първо място се класира образователна компания Cushiez от ОДК, Пловдив. Компанията се занимава произвеждане и продажба на мултифункционални конвертируеми възглавници за пътешестване. На второ място се класира образователна компания Scratch Bag от Първа британска езикова гимназия, гр. София. Компанията предлага единствените на пазара подаръчни торбички с приветствена картичка в едно. На трето място се класира образователна компания OBSCURE от Национална професионална гимназия по полиграфия и снимка, София. Obscure е образователна компания, предлагаща камери за пинхол снимка, при които тялото на апарата съставлява черна кутия, снабдена с дребна дупчица вместо обектив. Идеята произлиза от проучването на събитие познато като „ camera obscura “.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР