Църквата винаги е гледала с неодобрение както изкуствено прекъснатата бременност,

...
Църквата винаги е гледала с неодобрение както изкуствено прекъснатата бременност,
Коментари Харесай

От заклинания до кихане: Как жените в древността са се пазели от бременност

Църквата постоянно е гледала с отрицание както изкуствено прекъснатата бременност, по този начин и контрацепцията. Но истината е, че откогато свят светува, има дами, които не желаят да станат майки или в някакъв миг, заради какви ли не аргументи, да не забременяват тъкмо от този мъж, тъкмо в този миг. Имало ги е и в древността.

Но преди медицината да напредне и да бъдат основани противозачатъчните хапчета и защитните средства, дамите са прибягвали към забавни способи, единствено и единствено да не заченат. 

 жена

Истината е, че презервативи е имало още в Древна Гърция или най-малко е имало предмет, който доста е наподобявал кондомите, които човечеството употребява през днешния ден, само че надалеч не е бил толкоз публикуван, най-много поради високата си цена и дефицита му. 

Църквата забранявала на дамите да се месят в Божиите каузи, още повече на омъжените и по този начин те раждали бебе след бебе и в доста случаи даже умирали при раждане. Случвало се както на елементарните дами от село, по този начин и на аристократките. Затова измисляли какви ли не забавни за нас през днешния ден, способи, с цел да не забременеят. Въпреки че от религиозна точка, по този метод правили грях. 

Руска парна баня

Руската парна баня с брезова метла е била извънредно известна през XIX в., въпреки и да не е била толкоз ефикасна. Жените вярвали, че в случай че се напарят с брезова метла след сексуален акт, ще се отърват от нежеланата бременност. Въпреки това обаче, дамите вместо да създадат аборт, те припадали от високата температура и...след това раждали здрави бебета.

 жена

Кихане

Бащата на тази концепция е Соран от Ефес, съгласно който, в случай че една жена желае да не забременее - след секс с мъжа си трябвало необятно разтвори краката си, да клекне и да кихне мощно.

 

Лимонов сок

Този способ е бил добре прочут по земите на Османската империя и съгласно него дамите трябвало да намазват гърдите и влагалището си с лимонен сок преди " любовна нощ ". Киселинната среда обаче убива всичко по пътя си, в това число и естествената микрофлора на дамите, в резултат на което доста дами са страдали от изгаряния и пострадвания. 

Заклинания и билки

В Средновековието доста дами вярвали в силата на заклинанията и билките. Пиели специфични чайове и изричали обети, с цел да не забременеят, обществото несъмнено, ги наричало " вещици " и това е имало своите жестоки последици. 

 жена

Покривки от лен

През XVI в. италианецът Габриеле Фалопио съветвал дамите да заобикалят нежеланата бременност, като вършат обич с мъжете си върху завивка от лен. Този способ не е бил широкоразпространен обаче, тъй като мъжете били срещу. Все отново, става дума за времена, в които господата са считали, че единствената задача на дамите на този свят е да раждат деца. 

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР