Цар Фердинанд е взимал пари, и от германците и от

...
Цар Фердинанд е взимал пари, и от германците и от
Коментари Харесай

Заем от Русия, милиони златни немски марки: Изплуваха тайните финансови сметки на Цар Фердинанд

Цар Фердинанд е взимал пари, и от германците и от руснаците. Става дума за колосални думи, милиони златни немски марки и златни френски франкове. Три милиона златни фрака дадени от Русия са получени като персонален заем от император Николай Втори, само че този заем в никакъв случай не е върнат, поради рухването на Руската империя през 1917 “- съобщи учен Георги Марков в предаването " Операция: История “ по Bulgaria ON AIR. " Германия му е осигурила и пожизнена пенсия. “

Академикът уточни като образец за смисъла на парите при някой исторически събития,финансирането на Ленин и Болшевишката гражданска война от страна на Германия. Според Георги Марков Ленин е получил по днешна равноценност 200 милиона евро с цел да събори съветското Временното държавно управление на Керенски и да подписа сепаративен мир с Централните сили,в които влиза и България.

В тогавашното ни Народно заседание персонално министър председателят Васил Радославов приветства вестта за аления прелом в Русия, тъй като той е означавал излизане на руснаците от Първата международна война.

Георги Марков уточни, че през днешния ден България се нуждае от национално помиряване, че от ляво и от дясно са дадени свидни жертви, които изискват почитание.Според него „ шести септември, Денят на Съединението, е подобаваща дата да означаваме националното си помиряване. В българската революция спечелили няма, има единствено победени “.

В рубриката Исторически развой проф. Веселин Янчев и историкът Красимир Богданов обсъждаха личността на първия български княз Александър Батенберг. Те дадоха отговор на хипотетичния въпрос на водещия Росен Петров, дали Батенберг не би управлявал България по-успешно от Фердинанд.

Режисьорът Светослав Овчаров описа за филмът си „ Врагове “ отдаден на Балканската война и изработен по автентичен случай, когато българите отбраняващи Галиполи през 1913 година се пробват да потопят турския броненосец с " жива торпила " - дребна лодка носеща торпедо.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР