Трюфелите са вкусна гъба с уникален вкус и силен специфичен

...
Трюфелите са вкусна гъба с уникален вкус и силен специфичен
Коментари Харесай

Как се търсят трюфели

Трюфелите са вкусна гъба с неповторим усет и мощен характерен мирис. Тези гъби наподобяват много необикновени, само че усетът им се запомня още повече - той е доста мощен, не ерозира дълго време, в случай че изсушите трюфела на слънце.

Самият трюфел наподобява на картоф и да се откри не е елементарно, тъй като пораства съвсем изцяло подземен. Трюфелите узряват в края на лятото и се намират в ливадите, където получават доста светлина, или по краищата на дъбовата гора.

Цветът на трюфела зависи от типа: той може да бъде бял, черен, шоколад, сив. Обикновено трюфелите гнездят по няколко екземпляра.

Трюфелът се среща постоянно в Крим. Руският трюфел пораства в западна и централна Украйна, а в Русия пораства в регионите Курск, Белгород и Москва.

 Как се търсят трюфели

Необходимо е да се влезе в широколистната гора след дъжд, след което гъбата се разравя от земята и половината стартира да излиза от земята.

Обикновено дълбочината на растежа е от 10 до 20 см.

Много е мъчно да се намерят трюфели, по тази причина се употребяват за задачата подготвени кучета, които намират трюфелите по тяхната миризма, само че по тази причина е належащо да има в наличност най-малко една гъба, с цел да може животното да запомни миризмата.

Друг метод да се намерят такива гъби е неосъществим.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР