Трябва да видим този бюджет решава ли съществуващите проблеми или

...
Трябва да видим този бюджет решава ли съществуващите проблеми или
Коментари Харесай

Чобанов с много сериозно предупреждение за бюджета

Трябва да забележим този бюджет взема решение ли съществуващите проблеми или основава нови. Това разяснява националният представител от Движение за права и свободи доцент Петър Чобанов, някогашен министър на финансите, в предаването " Още от деня " на Българска национална телевизия. Той заяви, че все още не вижда задоволително причини Движението да поддържа бюджета.

Доц. Чобанов уточни, че могат да бъдат отправени редица рецензии.

В рамката на бюджета е очакван стопански растеж от 4,8%, сподели доцент Петър Чобанов. И акцентира, че няма потвърждения от други източници, в това число от Българска народна банка, че ще е толкоз огромен растежът.

" Същевременно е плануван значителен недостиг - един от най-големите, които сме имали, сумата е 5.9 милиарда, към който би трябвало да прибавим и 2.9 милиарда от предходната година, които ще бъдат изхарчени в този момент, това дава 8.8 милиарда недостиг. С разноските е аналогично - 53 милиарда, в случай че почистим тези 2.9 милиарда, против 66 милиарда в този момент - това са 13 милиарда увеличение на разноските, което в действителност е невиждано. И поражда въпросът защо ще бъдат изхарчени ", означи Чобанов.

Финансовият специалист на Движение за права и свободи обори тезата на премиера Кирил Петков, че дефицитът ще финансира вложенията, като акцентира, че дефицитът не финансира нищо и точно това е разликата сред приходите и разноските. Въпросът е защо ще бъдат изхарчени тези средства в действителност, съобщи някогашният финансов министър.

" Предвидени са вложения - финансови разноски, които са 5.8% от Брутният вътрешен продукт, това не е невиждано, 2019 година, макар рецензиите към прозрачността на консумиране, се регистрира 6.2% от Брутният вътрешен продукт, т.е. предходната година имахме доста ниски вложения и заради обстоятелството, че се сменяха държавни управления, и заради обстоятелството, че имаше два служебни кабинета, и заради подозрения по отношение на някои разноски дали би трябвало да бъдат осъществени ", сподели Чобанов. И акцентира, че сега не сме в интервал на рецесия, тъй като в рецесия стопанската система се свива, а в този момент не е по този начин.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР