Трябва да се готвим за война, рисковете нарастват. Това каза

...
Трябва да се готвим за война, рисковете нарастват. Това каза
Коментари Харесай

Военният министър Тодор Тагарев: Трябва да се готвим за война! Рисковете нарастват

Трябва да се готвим за война, рисковете нарастват. Това сподели министърът на защитата Тодор Тагарев пред bTV.
Той е бил в първичния лист на държавната делегация за Съединени американски щати и е трябвало да организира срещи в Пентагона, само че е взето решение да не пътува и по тази причина диалозите му ще се проведат отдалечено.
„ Имам уговорена среща на доста високо равнище в Пентагона, която ще проведа онлайн “, добави той. Но отхвърли да показа с кого тъкмо ще беседва.
Ротацията
„ Нямам покана да остана след ротацията. Ако имам, към този момент ще би трябвало да имаме диалог за това при какви условия ще се чака да извършвам своите отговорности. В една сложна обстановка сме, която изисква бърза акомодация на цялата отбранителна система. Това надалеч не е банален въпрос и с цел да се реши той, е нужна допустимо най-широка политическа поддръжка и сигурно такава от Народното събрание. Министър, който няма политическа поддръжка от Народното събрание, няма късмет да реализира нужните промени “, разяснява Тагарев на въпрос дали ще остане министър на защитата в кабинета на Мария Габриел.
БТР-ите
„ БТР-ите ще бъдат превозени най-вероятно по ЖП до Украйна. Не всичко зависи от нас, само че ние вършим много работа. Те се намират на разнообразни местоположения в страната и би трябвало да бъдат готови “, разяснява Тагарев.
Според него това са машини, които стоят повече от 30 години и никой не демонстрира интерес към тях по тази причина е обикновено те да бъдат предоставени на Украйна, тъй като ще им бъдат от помощ.
„ Това решение се одобри доста остро от страна на опозицията в Народното събрание. Нека някой да отговори на въпроса, за какво толкоз дълго време не са употребявани? По време на полемиките в Народното събрание се чуха доста екстравагантни хрумвания “, добави министърът.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР