Трябва да се атакува актът, който наказва парламента за решетките.

...
Трябва да се атакува актът, който наказва парламента за решетките.
Коментари Харесай

Ива Митева скастри Минчев

Трябва да се нападна актът, който санкционира Народното събрание за решетките. Това не е настоящ ремонт, махат се елементарно и не нарушават структурата. Това сподели Ива Митева от Има Такъв Народ пред bTV. 

Тя счита, че решетките са били политически скандал и реномето на Народно събрание би трябвало да се почисти.

Митева обясни и че в случай че институтът за монументи на културата влезе в постройката, може да открие доста по-сериозни нарушавания.

" Пораждат се доста въпроси: какво вършим с мониторите, картините, дезинфектантите, които може да са нарушили някои тапети вътре ", разяснява Митева.

Според нея би трябвало на комисия да се извикат съответните представители на този институт и да се поговори по тези тематики

" В предварителни диалози с института те са споделили, че това не е настоящ ремонт, тъй като е ясно по закон е несъмнено какво е настоящ ремонт и това не попада в дефиницията за настоящ ремонт, а затова не би трябвало да не може да се слагат решетките и да е належащо такова единодушие. В същото време време виждате се появява инспекторатът ", разяснява Митева. 

По думите й не трябва управленците да се крият зад администрацията.

" Виждам, че има смяна в метода на говорене на ръководителя на Народното събрание последните дни и то е в напълно друга посока от тази, в която потегли в първия миг. Аз видях в действителност, че има докладна, че го има неговото име. Явно на него обаче би трябвало да му се изяснява повече, може би поради неналичието на опит. Наистина моментът е по-скоро политически. А администрацията е експертна и тя не се занимава с политика. Тя може, когато се каже вероятно да се мисли и да се сложат такива решетки, да види дали това е допустимо и по какъв начин да се направи. Но решенията и тъкмо този политически миг би трябвало да го реши естествено управлението и в тази ситуация ръководителят на Народното събрание. Той по тази причина си има екип, с който работи ", разяснява Митева.

Тя разяснява и че не знае дали Тошко Йорданов в петък е споделил, че Има Такъв Народ излиза от обединението. Митева обаче акцентира, че си имат алена линия и тя е РСМ. 

" Нека да забележим какво ще се случи с въпроса за Северна Македония. Виждате, че процесите в България са доста динамични всекидневно, тъй че ние ги следим също доста деликатно и взимаме своите решения. Ако за Северна Македония имаме единна позиция такава, каквато беше на януарският съвещателен съвет при президента, няма съображение да напущаме коалиция. Освен в случай че не се появи нещо, което е доста значително и доста мощно трансформира нещата ", добави Митева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР