Трите най-добри държави за пенсиониране през 2019 година са европейски,

...
Трите най-добри държави за пенсиониране през 2019 година са европейски,
Коментари Харесай

Кои са най-добрите държави за пенсиониране през 2019-а?

Трите най-хубави страни за пенсиониране през 2019 година са европейски, а от тях отдалечена Исландия се показва най-добре, демонстрира новото издание на проучването Global Retirement Index, изготвяно от основаната в Париж капиталова банка Natixis Investment Managers.

В класацията страните са подредени по отношение на представянето им в няколко разнообразни категории. Първата от тях е опазване на здравето, в която са включени знаци като дълготрайност на живота, разноски за опазване на здравето на глава от популацията и други. Втората категория са финанси, в която се регистрират инфлацията, данъчната тежест и задлъжнялостта.

Четвъртият индикатор е благоденствие, като в него под внимание се вземат тъждество на приходите, приход на глава от популацията и безработица. Последен е качеството на живот, отчитащ качеството на въздуха, щастието, естествените дадености и други.

Според данните за тази година Ирландия е отличник, като най-добре тя се показва във връзка с благополучието. На челните три позиции се подреждат надлежно Швейцария и Норвегия. През предходната година първата от тях беше водач на класацията.

В топ 10 влизат още няколко европейски страни. На четвърта позиция е Ирландия, която през предходната година за първи път се подреди сред първите 10. Освен нея от остарелия континент участват още Швеция и Дания. Извън тези в Европа са Нова Зеландия, която е 5-та, Канада - 8-ма, и Австралия - 9-та.

Сред 25-те най-хубави места за пенсиониране през 2019 година от тези в Централна и Източна Европа (ЦИЕ) отличник е Чехия. Тя се класира на 14-то място директно след Германия. Най-добре страната се показва във връзка с благополучието. От страните в района другите представители са Словения (19-то място) и Словакия (25-то място).

/money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР