Трите фирми, с които има сключен временен договор за транспортно

...
Трите фирми, с които има сключен временен договор за транспортно
Коментари Харесай

Автобусните превозвачи в Кюстендил са работили през март без договор и субсидия от Общината

Трите компании, с които има подписан краткотраен контракт за транспортно обслужване на община Кюстендил, са работили без да получат дотация, споделиха от офиса на едно от сдруженията. При това договорът им за март е бил изминал - тъй че са работили и без контракт.

Ситуацията с транспортното обслужване на община Кюстендил се усложни, откакто недоволни от резултатите по отдаването на 6 от междуселищните линии апелираха резултата от състезанието пред Комисията за защита на конкуренцията, а откакто жалбата им беше отхвърлена, апелираха пред Върховен административен съд.

Но съдът излезе с решение в интерес на Общината. Върви обаче още едно дело -  в Административния съд, където превозвачи апелират и признатата с решение на Общински съвет през септември предходната година нова транспортна скица.

Така два пъти Общината подписва краткотрайни контракти с 3 от компаниите, на които обаче не е платила за март.

Същевременно и основният експерт по превоз Матей Матев е напуснал преди празниците - по свое предпочитание. А след решението на Върховен административен съд Общината ще подписва нови, непрекъснати контракти с превозвачите, сподели зам.-кметът по финансите Надя Каратова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР