Тринадесетото издание на се очаква да бъде още по-грандиозно и

...
Тринадесетото издание на се очаква да бъде още по-грандиозно и
Коментари Харесай

Фестивалът на фолклорната носия “Жеравна 2021” - скок назад във времето

Тринадесетото издание на се чака да бъде още по-грандиозно и възхитително. Тази година фестивалът се организира на 20, 21 и 22 август.

“Ти самият си участник във всичко това, което се случва. Облечен си по същия метод като артистите, правиш това, което вършат артистите - танцуваш, пееш. Тук, ти се потапяш в една страст, една атмосфера , която може да се окачестви единствено с едно само нещо - скок обратно във времето .

Няма цивилизация, няма пластмаса, няма телефони, няма слънчеви очила, няма дамски чанти ”, споделя уредникът на фестивала Христо Димитров , който е прочут и като началник на Ансамбъл “Българе ”.

Всичко съвременно е безусловно неразрешено и това се отнася до всички. Организаторът на фестивала описа, че е имало и случай да извеждат спонсор на фестивала отвън територията на фестивала.

“Всяка година програмата е друга. Разбира се, има водещи оркестри. През цялото време се редуват най-различни събития - състезания за национална носия, за надиграване, за най-силен мъж, лиричен конкурс и всички състезания са със постоянен награден фонд, обезпечен от спонсори ”, споделя той.

Вечерта има етно фолк джамбуре , където певицата Деси Добрева ще пее. По време на целия фестивал ще има фолклорна музика от цяла България .

Чуйте повече в диалога на Мария Бояджиева.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР