Тринадесет деца бяха хоспитализирани заради отравяне с хлор в басейна

...
Тринадесет деца бяха хоспитализирани заради отравяне с хлор в басейна
Коментари Харесай

13 деца отровени с хлор в басейн

Тринадесет деца бяха приети в болница поради отравяне с хлор в басейна на белоруския град Барановичи, оповестиха от пресслужбата на Министерството на изключителните обстановки на Беларус.

Според отчета на организацията на уеб страницата, следобяд е изпратено известие до дежурния незабавен диспечер до Министерството на изключителните обстановки за отравяне на 15 деца в басейна в Баранавичи , осведоми РИА Новости.

„ След идването известието на място се откри, група от 15 деца на възраст от 13 до 14 години, плуващи в басейна на Специализирано детско-юношеско учебно заведение за Олимпийски очаквания Баранавичи са почувствали зной и болки в гърлото . “, се споделя в известието.

По предварителна информация от Министерството на изключителните обстановки, вследствие на инцидентно разбъркване на средство за филтриране на водата и дезинфектант в кофа, което е било ситуирано в платформата на спешния излаз от басейна, е зародила реакция с отделянето на хлорни пари, което е провокирало отравянето на децата.



Пресслужбата означи, че 13 от 15-те деца са настанени в педиатричното поделение на болничното заведение за наблюдаване.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР