Още със стартирането на работата по централизирана бонус-малус система, посоката

...
Още със стартирането на работата по централизирана бонус-малус система, посоката
Коментари Харесай

Двуцифрен ръст на застраховките живот

Още със стартирането на работата по централизирана бонус-малус система, посоката да се стъпи главно на нарушаванията на водачите, а не на тяхната щетимост беше неправилна, разяснява Коста Чолаков, ръководител на УС и основен изпълнителен шеф на ДЗИ в студиото на Money.bg.

" На нас като осигурителен пазар ролята ни не е да наказваме повторно водачите за нарушаванията, които са създали, а по-скоро (...) да съдим за тяхната щедимост и да начисляваме вярна награда (...) съгласно щедимостта, която тези водачи имат. ", уточни той.

" Бонус-малус " идва: Какво ще се промени за водачите

Опитвахме се със застрахователни средства да решим незастрахователен проблем, призна зам.-председателят на КФН Владимир Савов

Друг значим аспект, който той загатна, е напредъкът на технологиите в последните години. Те разрешават посредством изкуствен интелект да се " мери държанието на един лидер самостоятелно и ценообразуването (и тарифирането) по гражданска отговорност в доста пазари към този момент е безусловно самостоятелно. "

Чолаков загатна и секторите, в които се регистрира осезаемо повишаване на броя на застраховките. За предходната година двуцифрен растеж от порядъка на 11-12% секторът отбелязва в животозастраховането.
 Снимка 664995
Източник:

По думите му мотор на тази наклонност са две съществени линии бизнес. Първо, това са застраховките живот, свързани с капиталовите фондове, които за последните няколко години бележат доста сериозен растеж около нисколихвената среда, която е изключително удобна за тях като опция за потребителя.
 Един друг
Един друг " бонус-малус " при автомобилните застраховки

Правителството предлага бизнес дерегулация на системата " бонус-малус "

Друга значима линия бизнес, в която се следи двуцифрен растеж в последните години, са здравните застраховки. " Много добре знаете положението на здравната ни система и всички работодатели търсят опция за своите чиновници ", означи господин Чолаков.

Той добави, че здравната застраховка е доста работеща и действителна опция на здравното обезпечаване и на всички услуги, изискващи някакъв тип доплащане: " Във всяко маркетингово изследване, което вършим измежду чиновници на разнообразни наши клиенти, (...) преди всичко като нещо, което биха желали да им обезпечи работодателят, показват здравната застраховка ".

Целия диалог гледайте във видеото!
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР