Тримата депутати, изключени от парламентарната група (ПГ) на Възраждане“, остават

...
Тримата депутати, изключени от парламентарната група (ПГ) на Възраждане“, остават
Коментари Харесай

Изключените депутати от „Възраждане“: Костадинов направи грешка! Оставяме вратата отворена

Тримата депутати, изключени от парламентарната група (ПГ) на „ Възраждане “, остават самостоятелни народни представители, изчакват да ги изключат и от партията. Това разгласи Николай Дренчев, един от тримата изключени, на взаимна конференция на тематика „ Какво се случи в политическа партия „ Възраждане? “
На конференцията участваха и другите двама изключени народни представители – Иво Русчев и Александър Арангелов, както и четиримата общински съветници, които след избора на ръководител на Столичния общински съвет (СОС), не са част от групата на „ Възраждане “ в СОС, предава Българска телеграфна агенция.
Ролята ни в Народното събрание ще е на градивна съпротива. Не сме се отказали от идеята, не упрекваме никого, включително и Костадин Костадинов, който изиска нашите оставки. Неговата царска корона е тежка, аз персонално смятам, че той е направил неточност, уточни Дренчев.
Той разяснява, че ще останат в партията и ще изчакат да ги изключат. „ Ще изчакаме да ни изключат. С това си изчакване да ни изключат даваме опция в границите на дни, на седмици, на месеци, колкото си преценяват, в случай че размислят за метода, по който са създали. Оставяме вратата отворена, вероятно за някакви договаряния, диалози. Може би не за връщане, по-скоро за някакви общи дейности. Но това е единствено чисто хипотетична и конюнктурна скица. Най-вероятно е, че всичко е завършено “, добави още той.
На въпрос по какъв начин ще гласоподават при ротацията в ръководството, Дренчев отговори, че най-вероятно ще гласоподават срещу. За мен ротацията е една огромна мистерия какви промени ще се внесат, кой на кого тъкмо е човек, сподели той. Виждаме, че това болшинство и тази сглобка са доста нездравословни за страната, казусът е, че не виждаме едно вероятно прекосяване през нови избори да размести по някакъв важен метод пластовете в политическата обстановка, разяснява Дренчев.
Гласувайки за господин Петров, дадохме опция Общинският съвет да проработи. Не може СОС да се води към избори, изясни на собствен ред общинският консултант Красимир Гълъбов.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР