Трима са задържани за търговия с гласове в бургаски регион,

...
Трима са задържани за търговия с гласове в бургаски регион,
Коментари Харесай

Трима задържани за търговия с гласове в Бургаско

Трима са арестувани за търговия с гласове в бургаски район, заяви Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи. Това са резултатите от профилираната полицейска интервенция в района против закононарушения против изборните права, която тече сега. Проверки са осъществени на територията на общо четири общини – Бургас, Камено, Поморие и Сунгурларе.

15 сигналитеза пазаруване на гласове, като с изключение на в частни адреси полицейските чиновници ревизират и в търговски обекти, предоставящи артикули на „ версия ”, заложни къщи, пунктове за черни и цветни метали, питейни и увеселителни заведения и други места, за които има данни, че вероятно може да се прави незаконна активност.

Към 11.00 ч. са тествани 243 МПС и 380 лица, прецизираха от полицията.Задържани по Закона за Министерство на вътрешните работи са 10 души.

Тефтер с персонални данни на гласоподаватели са разкрили униформените в мъж от квартал „ Долно Езерово “, тетрадки с имена са иззели от още двама души са иззели и чиновниците от Районното ръководство на Министерство на вътрешните работи – Поморие.

При инспекциите в села от Община Сунгурларе е открит лихвар, за който има данни, че опрощаване на вземанията в подмяна - гласоподаване за избрана политическа мощ.

По-рано, при предишна акция, полицията задържа брокер на гласове, предложил по 50 лв. на гласоподавател за идните избори.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР