Трикратният световен шампион по бойно самбо и треньор на националния

...
Трикратният световен шампион по бойно самбо и треньор на националния
Коментари Харесай

Близнака пред ТОПСПОРТ: Багата има силите да стане шампион на UFC!

Трикратният международен първенец по бойно самбо и треньор на националния тим - Росен Димитров разяснява пред ТОПСПОРТ огромната вест в смесените бойни изкуства у нас, станала публично факт през вчерашния ден.

Благой Иванов ще дебютира в най-популярната ММА верига UFC по желан метод - против някогашния първенец на организацията в тежка категория - Жуниор дос Сантос.

 Благой Иванов стартира в UFC против Жуниор дос Сантос!
Багата стартира в UFC против някогашен първенец в тежка категория!

Мечтан дебют за първенеца ни!

Сблъсъкът сред двамата ще бъде главен за вечерта в събитието на UFC, което ще се организира на 14.07 в Бойзи, Айдахо.

Така Багата е на път да запише най-значимото самостоятелно достижение в историята на българския ММА, като досега наш войник даже не си бе помислял за опцията да бъде участник в мейн ивент на галавечер, проведена от най-мащабния промоутър в международен мащаб.

 Снимка 323168

Започваме всъщност - какъв брой значимо е това, което към този момент се случва с Благой? Това ли ще бъде най-сериозното самостоятелно достижение на български играч в света на смесените бойни изкуства досега.
- Разбира се! Безспорно. Имаме редица достижения, с които можем да се гордеем, само че що се касае до среща в чужбина, с българско присъединяване, няма никаква база за съпоставяне.

Само до преди няколко години се радвахме, че ще имаме участник в събитие на този промоутър, а в този момент Багата излиза в главен мач за вечерта. И то против кого!
- Наистина Дос Сантос е от изключителна класа. Но не мисля, че превъзхожда с нещо съществено Багата.

В какво, съгласно теб, се състоят главните разлики сред тях? Къде Благой е по-силен и в кои аспекти пък отстъпва пред съперника си.
- Жуниор е по-бърз. Това е явно. Но не е единственото определящо нещо. Защото пък Благой е доста по-мощен. По-силен е. Това също можете да го видите. Дос Сантос има една огромна уязвимост и тя личи при понасянето на удари в главата. Това, съгласно мен, би следвало да бъде и една от главните цели пред Багата. Такива удари. Чисти. За да го отслаби оптимално и надлежно да може да си реши мача в един миг.

 Снимка 284202
Източник:

Може ли, при позитивно стичане на събитията за нашия войник в този дуел, да си мечтаем за купа при най-тежките в UFC?
- Мисля си, че е допустимо.

Много хора в този момент ще ни обвинят в популизъм и може би ще кажат, че преекспонираме обстановката, защото става дума за български играч.
- Не. Просто гледаме действително на нещата. Всичко е допустимо при най-тежките, знаете. Не единствено в тази организация, само че и по принцип в бойните спортове.

 Снимка 327627
Източник:

За да стане допустимо това обаче, Иванов ще би трябвало да се оправи с най-големите имена сега в неговата категория. Има ли сили за победа против Стипе, да речем?
- Стипе, Кормие - без значение. Да, има. Мое мнение, естествено. Не наемам никого. Но знаете, че добре съм осведомен с качествата на Багата. Не приказвам празни приказки. Мечтата за българска купа в тежка категория на UFC към този момент я има. Но дано вървим малко по малко и не изпреварваме събитията. Първи на опашката е Дос Сантос.

 Снимка 284201
Източник:

На какво се дължи пробивът на Благой в UFC, с изключение на на проявения интерес от страна на промоутъра към него?
- Той стартира работа с нов управител. Този, който работи с Франсис Нгану. Говорим за доста добър експерт в тази тенденция. И качествата му си проличаха незабавно.

За край?
- Успех, Бага! Всички те поддържаме и имаме вяра в теб!

 Снимка 235968
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР