Трикратният шампион от Големия шлем Анди Мъри няма да вземе

...
Трикратният шампион от Големия шлем Анди Мъри няма да вземе
Коментари Харесай

Мъри отказа да играе за ATP Cup

Трикратният първенец от Големия шлем Анди Мъри няма да вземе присъединяване в Australian Open през новата 2020-та година. Британецът разгласи, че не е съумял да се възвърне в точния момент от травмата в слабините, която го преследва от известно време. Заради нея той отхвърли присъединяване и на ATP Cup, където неговата Англия е в една група с България. Мъри е петкратен финалист в Мелбърн, а през предходната година изигра един дуел, който имаше късмет да се трансформира в негов финален в тура. Този сюжет не се осъществя и британецът се завърна на корта след интервенция и слагане на изкуствена става, като даже завоюва трофей на шампионата в Антверпен. След това обаче се наложи нова отмора.
" Работих доста крепко, с цел да се доведа до обстановка, при която ще мога да играя на топ равнище. Раочарован съм, че няма да мога да вземам участие в Австралия. След тазгодишното издание на шампионата, когато въобще не знаех дали ще играя тенис още веднъж, бях доста разчувствуван да се завърна и да дам най-хубавото от себе си, което прави разочарованието ми сега още по-голямо ", призна Мъри.

" За страдание, имах проблем и като защитна мярка се постанова да мина през това, преди да се завърна на корта за публични мачове ", призна той. " Знам какъв брой припрян беше Анди да се завърне в Австралия и какъв брой е отчаян, че няма да успее през 2020-та година. Последният му мач тук беше петсетова класика, която никой от нас, които го гледахме, няма да не помни. Неговата увереност и желязва воля бяха потвърдени пред всички ни. Именно този военен дух го накараха да се завърне, вместо да се откаже. Ще ни липсва през януари, желаем му най-хубавото и бързо възобновяване и ог чакаме още веднъж на корта скоро ", разяснява шефът на австралийския тенис Крейг Тили. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР