Тридневното посещение на турския президент Реджеп Тайип Ердоган във Великобритания

...
Тридневното посещение на турския президент Реджеп Тайип Ердоган във Великобритания
Коментари Харесай

Ердоган нарече „терористи“ арестувани журналисти

Тридневното посещаване на турския президент Реджеп Тайип Ердоган във Англия завърши със взаимна конференция с английския министър председател Тереза Мей, по време на която той назова "терористи " задържаните турски публицисти.

Турският президент на процедура пренебрегва предизвестието на Тереза Мей да не загърбва демократичните полезности. Дори в противен случай, той я прикани да направи повече за изгонване на турски изгнаници от кюрдски придвижвания, тъй като в случай че тя не предприеме дейности против терористите, те ще нанесат ответен удар.

Мей, която е нетърпелива да подписа свободна комерсиална договорка с Турция след Брекзит, сподели, че Англия постоянно е подготвена да екстрадира кюрдски терористи, в случай че има нужните доказателства. Ердоган счита, че духовникът Фетуллах Гюлен, който сега е в Съединените щати, стои зад проваления опит за боен прелом през 2016 година. Мей означи, че до момента в който е вярно да бъдат изправени пред правораздаването тези, които са се пробвали да смъкват едно законно определено държавно управление, то също е значимо при отбраната на демокрацията да се съблюдават човешките права.

Ердоган обаче отвърна, че би трябвало да се прави разлика сред терористи и публицисти, тъй като задържаните са били с оръжия и кръв по ръцете, съобщи БНР. Според правозащитни организации в Турция има повече от 160 публицисти зад решетките. Сравнително дребна група от кюрди и бранители на свободата на словото проведоха митинг пред Даунинг стрийт.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР