Тричленен военномедицински екип замина с 35-ия контингент на Въоръжените сили

...
Тричленен военномедицински екип замина с 35-ия контингент на Въоръжените сили
Коментари Харесай

Тричленен екип на ВМА замина за Афганистан


Тричленен военномедицински екип отпътува с 35-ия контингент на Въоръжените сили за присъединяване в задачата на НАТО "Решителна подкрепа" в Афганистан.

На 16 януари се организира и формалната гала по изпращането на контингента в състав от 158 военнослужещи, на която участва и министърът на защитата Красимир Каракачанов, оповестиха от ВМА.

Международната задача на НАТО в Афганистан е фокусирана върху подготовката, подпомагането и даването на екипи от съветници за афганистанските държавни институции и националните сили за сигурност във взаимоотношение с афганистанското държавно управление, сътрудниците и другите интернационалните организации, ангажирани в района. Участието ни в задачата е според отговорностите на България като член на НАТО.

Подп. доктор Йордан Йорданов, майор доктор Стефан Колчев и ст. серж. Яна Иванова – здравна сестра - борден от състава на Военномедицинска академия ще се грижат за здравето на 35-ия български контингент.

Българските военни медици вземат участие в разнообразни филантропични и мироопазващи задачи зад граница повече от век, като постоянно са получавали отлична оценка за представянето си. Това е извънреден отзив за високия рейтинг освен на ВМА, само че и на Българската войска при присъединяване в интернационалните задачи.

Освен в горещите точки на света, нашите военни лекари са в непрекъсната подготвеност да оказват помощ на популацията и в спокойно време – при естествени бедствия, индустриални повреди, терористични актове и други. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР