Три украински атомни електроцентрали са изключени от електропреносната мрежа, съобщи

...
Три украински атомни електроцентрали са изключени от електропреносната мрежа, съобщи
Коментари Харесай

Три украински ядрени централи са изключени от електропреносната мрежа след руски въздушни атаки

Три украински атомни електроцентрали са изключени от електропреносната мрежа, заяви украинският нуклеарен оператор, откакто Русия нанесе нови въздушни удари по страната, оповестяват от БГНЕС

В изказването на " Енергоатом " се споделя, че ударите са задействали спешните протоколи в Ровненската, Пивденноукраинската и Хмелницката атомна електроцентрала и че " вследствие на това... всички реактори са били автоматизирано изключени " от електропреносната мрежа.

Напомняме, че през последната седмица съветската експанзия е съсредоточена към основни енергийни инфраструктури на страната. Така огромна част от Украйна остава без ток, което оказва въздействие освен върху военния бранш, само че и върху цивилното население, в подтекста на настъпващата зима.

На територията на Украйна има общо четри настоящи нуклеарни електроцентрали, като една от тях се намира под директен съветски надзор.

Електроцентралата в област Запорожие бе завладяна при започване на военната експанзия и оттогава от време на време се оповестява за военни дейности наоколо до нея. Останалите три централи са под украински надзор и сега връзката им с електропреносната мрежа е прекратена.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР