Три самолета МиГ-31И с хиперзвукови ракети Кинжал са предислоцирани на

...
Три самолета МиГ-31И с хиперзвукови ракети Кинжал са предислоцирани на
Коментари Харесай

Русия разполага самолети с хиперзвукови ракети в Калининград

Три самолета МиГ-31И с хиперзвукови ракети " Кинжал " са предислоцирани на летище Чкаловск в Калининградска област като част от спомагателните ограничения за стратегическо въздържане. Това оповестиха в четвъртък от съветското министерство на защитата, представени от ТАСС.

" Днес, 18 август 2022 година, в границите на осъществяването на спомагателни ограничения за стратегическо въздържане три самолета МиГ-31И с хиперзвукови ракети " Кинжал " бяха предислоцирани на летище Чкаловск в Калининградска област ", ​​се споделя в известието. Агенцията посочи, че по време на полета е отработено взаимоотношение с бойната авиация на 6-а войска на съветските въздушнокосмически сили и Противовъздушна отбрана, както и с морската авиация на Балтийския флот.

" На летище Чкаловск ще бъде проведено непрекъснато бойно дежурство на самолети МиГ-31И с хиперзвукова авиационна система " Кинжал ", допълват от Министерството на защитата.

" Кинжал " е най-новият съветски комплекс с хиперзвукови аеробалистични ракети. За притежател на комплекса са определени изтребителите-прехващачи МиГ-31К и МиГ-31И. Ракетата " Кинжал " има ниска радарна видимост и висока маневреност и е предопределена за заличаване на наземни и морски цели. Скоростта на ракетата е 10 пъти скоростта на звука, обсегът на заличаване е повече от 2 хиляди километра. Ракетата маневрира във всички сектори от траекторията, което ѝ разрешава да преодолее всички системи за Противовъздушна отбрана и ПРО. Комплексът е оборудван с стандартни и нуклеарни бойни глави. Масата на бойната глава е 500 кг.

Комплексите " Кинжал " са на опитно-бойно дежурство във въоръжените сили на РФ от декември 2017 година Официално първото бойно потребление на тези ракети е осъществено на 18 март 2022 година по време на войната в Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР