Три са приоритетите в бюджета на Столичната община през тази

...
Три са приоритетите в бюджета на Столичната община през тази
Коментари Харесай

Три приоритета в бюджета на Столична община за 2021 г.

Три са целите в бюджета на Столичната община през тази година - създаване на стратегическата инфраструктура на София и поправки в кварталите; създаване на нови детски градини и обезпечаване тук-там за децата от 3 до 6-годишна възраст; възстановяване на качеството на въздуха и екологичен градски превоз. Това съобщи в изявление за Българска телеграфна агенция Дончо Барбалов, зам.-кмет по финанси и опазване на здравето на София.

" Общо 140 млн.лв. са планувани за създаване и реорганизация на транспортната инфраструктура в града. Това включва построяването и разширението на булевардите " Тодор Каблешков ", " Филип Кутев ", " Източната дъга ", " Ломско шосе ", ул. " Опълченска ", които са част от вътрешните градски кръгове. С тях София на практика ще има нова транспортна скица и с над една трета разтоварен трафик през центъра. "

" Целта е да изградим тези обекти в идващите 3-4 години. София се развива с движение, в което стратегическата инфраструктура би трябвало да навакса, а не да напредва постепенно с десетилетия, уточни Барбалов. По думите му най-голямата реорганизация, която би трябвало да стартира през март тази година е на трамвайното трасе по бул. " Цар Борис Трети " - от Съдебната палата до " Княжево " - 31,6 млн. лева за 2021 година са обезпечени по стратегия " Региони в напредък ". Този план ще даде бърза връзка на гъсто обитаеми квартали и нов линеен парк по бул. " Македония ". "

" За създаване, уголемение и съществени поправки на детски градини, ясли и учебни заведения са заложени 65,7 млн.лв. Над 6 млн.лв. ще бъдат вложени в създаване на нови учебни корпуси и съществени поправки в 7 учебни заведения. В две от тях построяваме и физкултурни салони - това са IX-та Френска гимназия и 100-но СУ в регион Сердика ", уточни Барбалов.

Той акцентира, че за първи път, благодарение на актуалните технологии над 300 души са се присъединили в публичното разискване на бюджета. Имаше доста оферти от общински съветници и от жители, като всички те ще бъдат прегледани доста деликатно, означи Барбалов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР