Третият етап на акция Зима“ се провежда под надслов Безопасно

...
Третият етап на акция Зима“ се провежда под надслов Безопасно
Коментари Харесай

Започна третата фаза на акция ЗИМА

Третият стадий на акция „ Зима “ се организира под надпис „ Безопасно шофиране през зимата “. Кампанията започва на 21 ноември и продължава до края на ноември. Целта е ограничение предпоставките за пораждане на тежки пътнотранспортни катастрофи.

Контролната активност на „ Пътна полиция “ е ориентирана към:

• Контрол над техническата редовност на колите, като изключително внимание ще се обръща на положението на гумите и положението на осветителните системи на моторните транспортни средства.

• Поведението на водачите на моторни транспортни средства, в това число и по отношение на пешеходците. През деня моторните транспортни средства би трябвало да се движат с включени светлини за придвижване денем или с къси светлини. Допълнителни светлини за мъгла може да се употребяват единствено при доста понижена видимост заради мъгла, снеговалеж, дъжд или други сходни условия, като тези светлини не може да се употребяват независимо. Допълнителна задна светлина за мъгла с червен цвят би трябвало да се употребява единствено когато видимостта е понижена под 50 метра.

• Поведението на пасажерите в МПС

При констатиране на нарушавания ще бъдат налагани ефикасни наказания.

*Източник: www.mvr.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР