Трети ден изключително опасно мъртво вълнение вилнее по Черноморието. „Не

...
Трети ден изключително опасно мъртво вълнение вилнее по Черноморието. „Не
Коментари Харесай

Трети ден опасно мъртво вълнение дебне по плажовете

Трети ден извънредно рисково мъртво неспокойствие вилнее по Черноморието. „Не стопираме да свирим, не разрешаваме на нито едно дете да влиза във водата.“ За това алалмираха бургаските спасители в петък. Мъртвото неспокойствие, което тази година стартира още от началото на сезона и се появява съвсем непрестанно, още веднъж е почнало от първия ден на август.

„Само на 7-ми и 8-ми август, морето ставаше за къпане и бе умерено. В останалите дни, досега, подводните течения са доста мощни, дърпат във вътрешността и има големи подводни ями, които засмукват и са огромен проблем за къпещите се. Затова се наложи да оградим тези места с колчета като извънредно рискови. Има сигурно и други, само че не ги знаем. Затова призоваваме плажуващите да внимават“, споделиха спасителите.

Вълнението на морето е доста голямо-достига до 3 бала, предизвестиха още морските стражи. По принцип мъртвото неспокойствие е рисково и за най-опитните плувци. То образува подводни течения, които дърпат във вътрешността.

Ако човек попадне в мъртвото неспокойствие, един от методите да се избави и да го избегне е да плува паралелно на брега, а не фронтално към него.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР