Трети ден Гърция се бори с последствията от невижданото наводнение:

...
Трети ден Гърция се бори с последствията от невижданото наводнение:
Коментари Харесай

От нашия пратеник в Гърция: Продължава отводняването на къщите в Мандра

Трети ден Гърция се бори с следствията от невижданото наводняване: 16 починали, шестима в неопределеност, стотици без дом. Дъждовете продължиха и през днешния ден, а избавителните екипи не стопират работа. Гръцката Мандра, на 20 км от Атина, е едно от най-опустошените места. Ужасът на хората се укрепва от предизвестията на синоптиците за мощна тропическа стихия, която до часове ще доближи страната. Има ли изобщо предварителна защита на този заплаха или гърците чакат нови вреди, споделя повече нашия специфичен делегат Ирина Николова.

Постепенно ситуацията стартира да се възстановява, само че обстановката остава тежка. В момента хората са отвън домовете си и се пробват да отводнят домовете си. На доста места в града няма електричество и вода. Утре ще продължат издирвателните акции в Мандра.

Димитрис, потърпевш от наводненията: Ситуацията е доста тежка, не знаем какво ще вършим. Надяваме се скоро да се оправим с това злополучие. В къщата ми имаше 10-15 сантиметра вода. Имах доста техника, всичко е унищожено.

Мелетис, потърпевш от наводненията: Събудихме се към 7 часа сутринта. Имаше близо 3 метра вода. Това е къщата, в която съм роден, цялостен живот съм бил тук, тук са всичките ми движимости. Сега всичко е погубено и не мога да пребивавам тук. През деня идваме с цел да почистим къщата, а вечер вървя да дремя другаде. Нямаме вода, нямаме електричество. Правителството не ни е оказало никаква помощ. Ще ми трябват най-малко 10 хиляди евро, с цел да възстановя вредите и най-малко една година.

 © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР