Трета смъртна присъда, издадена на федерално равнище, бе изпълнена в

...
Трета смъртна присъда, издадена на федерално равнище, бе изпълнена в
Коментари Харесай

Трета смъртна присъда, издадена на федерално равнище, бе изпълнена в САЩ тази седмица

Трета смъртна присъда, издадена на федерално ниво, бе изпълнена в Съединени американски щати тази седмица, предадоха международните организации. 52-годишният Дъстин Лий Хонкън бе екзекутиран със смъртоносна инжекция в централния щат Индиана. Студент по химия, трансформирал се в наркотрафикант, оглавявал мрежа за разпространяване на метамфетамини, Хонкън умъртвил през 1993 ч. петима души, в това число две момиченца, надлежно на 6 и на 10 години, с цел да не свидетелстват против него. Той бил приет за отговорен и наказан на гибел през 2005 година, съобщи Българска телеграфна агенция.

Тази седмица в Съединени американски щати за първи път от 2003 година бяха изпълнени смъртни присъди, издадени от федерален съд. Това стана, откакто Върховният съд даде зелена светлина за изтезанията.

Преди това в страната в продължение на 17 години имаше всекидневен мораториум върху осъществяването на смъртни присъди, издадени на федерално ниво, заради неналичието на съгласувани правила за потребление на отровни инжекции. Миналата година обаче президентът Доналд Тръмп, който, сходно на множеството републиканци, е последовател на смъртното наказване, реши да възобнови изтезанията.

Федералните управляващи в Съединени американски щати възобновяват смъртното наказване

Извършителите на по-голямата част от закононарушенията в Съединени американски щати са преследвани правосъдно на щатско ниво. Федералното правораздаване обаче може да се сезира за най-тежките закононарушения.

Тримата екзекутирани тази седмица и четвъртият, чиято федерална смъртна присъда следва да бъде изпълнена другия месец, са бели мъже.
Иначе законодателството на 28 от 50-те американски щата планува смъртно наказване за избрани закононарушения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР