Трескава подготовка за старта на 45-ото НС. Цяла нощ продължиха

...
Трескава подготовка за старта на 45-ото НС. Цяла нощ продължиха
Коментари Харесай

НС! Опънаха червения килим, гласуват с вдигане на ръка

Трескава подготовка за старта на 45-ото Народно събрание. Цяла нощ продължиха приготовленията в историческата постройка на Народното събрание. От вторник, когато по предложение на Тошко Йорданов от „ ИТН ” бе сито първото съвещание да е в остарялата постройка, в нея се прави главно разчистване. Килимите са изпрани, прозорците измити, мебелите върнати. Причината е, че към този момент 6 месеца пленарната зала стои заключена. В края на предишния парламент депутатите се реалокираха в новата пленарна зала – на втория етаж в някогашния партиен дом. „ ИТН ” и „ Изправи се! Мутри вън! ” обявиха обаче, че няма да положат клетва в постройка с петолъчка на върха.

Така внезапно в историческата постройка на Народно събрание настана раздвижване и блъсканица. Монтирана бе още веднъж и трибунката за изказвания на парламентарните водачи. Големият проблем обаче остава гласуването. Електронната система бе преместена в новата постройка и през днешния ден депутатите ще гласоподават с повдигане на ръка, защото времето на администрацията не стигна за пренасяне на пултовете за гласоподаване.

Журналистите обаче остават изолирани в зала „ Запад ” без директен достъп само че депутатите.

„ ИТН ” и „ Изправи се! Мутри вън! ” упорстват Народното събрание да се върне още веднъж в остарялата си постройка. Но сега в нея е администрацията на Народно събрание. Партиите нямат стаи, тъй като в тях са настанени комисиите.

В 8 часа пред централния вход на Народно събрание бе обтегнат и аленият килим, по който ще влязат в Народното събрание новите депутатите и формалните посетители.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР