Треньорката на женския волейболен отбор на ЦСКА Юлия Иванова коментира

...
Треньорката на женския волейболен отбор на ЦСКА Юлия Иванова коментира
Коментари Харесай

Юлия Иванова: Ако Марица играе с титулярите си, става трагично за нас

Треньорката на женския волейболен тим на ЦСКА Юлия Иванова разяснява отстраняването от Марица на полуфиналите за Купата на България след разгромно 0:3. Иванова показа мнение, че в случай че пловдивчанки играят със свои фрагменти, " алените " могат да им се опълчват, само че когато на терена са титулярките, резултатът е изрично в интерес на шампионките и даже показа, че става трагично за армейките.

" ЦСКА трябваше в третия гейм, когато в тима не бяха всички съществени състезателки, да бием по-добър сервис. Ние тогава до 12-13 точка бяхме равни, след което нямахме опция да отиграем. Много мощен сервис биха от другата страна. Това направи разликата в този гейм ", сподели Иванова.

" Тази година сезонът бе слаб за нас. Отстъпихме и в шампионата, и за Купата. Не показахме това, което би трябвало ЦСКА, да играе край. При нас обстановката е такава, че разчитаме напълно на състезателки от школата. При тези условия се получава огромен срив, когато състезателки отиват в чужбина, а ние нямаме положителни техни заместителки. Играят девойки младша възраст. Когато един тим в окомплектован добре и има чужденки на поста разпределител, диагонал, играят доста бързо. Когато се пуснат девойките от Марица, нещата стават на кантар. Ако Марица играе с техни фрагменти, можем да им се противопоставим. В другата обстановка, резултатът е изрично за тях и дори трагично за нас ", изясни още Иванова.

" И моята вяра е бъдещето да е по-добро за нас. Имаме проблеми със залата, нека някой ни поддържа. Дано девойките с вероятност в ЦСКА да бъдат извикани в националния. Един играч се гради лятото. Надявам се тези девойки, макар че не демонстрираха мощна игра, националният селекционер да ги забележи и да ги включи в разширения състав и да може да ги развива, тъй като те са бъдещето на България ", разяснява за край треньорката на ЦСКА. Снимки: Иван Йочев, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР