Треньорът по физическа подготовка на Григор Димитров - Себастиан Дюран,

...
Треньорът по физическа подготовка на Григор Димитров - Себастиан Дюран,
Коментари Харесай

Фитнес треньорът на Григор за работата си с първата ни ракета

Треньорът по физическа подготовка на Григор Димитров - Себастиан Дюран, даде забавно изявление за TransFaireTV, в което показа какво е да работи с българина в продължение на 8 години. Французинът е част от екипа на хасковлията от първите му стъпки в професионалния тур, като не е излизал от него макар честите смени на основни треньори в щаба му.

Г-н Дюран, по какъв начин успяхте да подготвите Григор Димитров за финалите в Лондон?
- Едно от най-големите провокации бе да намерим салдото сред интензивния завършек на сезона и възобновяване, знаейки че ще е тежко и от прочувствена позиция, тъй като това му е дебютно присъединяване на финалния Мастърс. Беше жизненоважно да му помогнем да не прегори, тъй като знаехме, че този шампионат бе извънредно значим за него.

A post shared by Sebastien Durand (@sebdurand_training) on Jul 5, 2017 at 4:56am PDT

- Бихте ли споделили, че той страдаше от ден на ден физически с наближаването на края на шампионата?
- Не напълно. Григор имаше доста тежък първи мач, изключително прочувствено. Първият мач постоянно е доста специфичен, дебют, първи сходен шампионат, тъй че той трябваше да се оправи с доста страсти и стрес. Преодоля го, освободи се и бе необикновен във втория и третия мач с Давид Гофен и Кареньо Буста. Игра фантастично в тези срещи. След това се изправи против различен топтенисист - Джак Сок на полуфиналите. Срещата бе планувана за събота вечер, а Григор имаше възстановителна подготовка и конференция и си легна след среднощ, след което игра финала против Гофен в неделя. Мога да кажа, че с приближаване към неделния дуел той започваше да изпитва усложнения, тъй че е радостно, че нямаше още един мач в понеделник. Щеше да го изиграе, само че като цяло бе към този момент привършен физически.

A post shared by Sebastien Durand (@sebdurand_training) on May 25, 2017 at 1:20am PDT

- Вече 8 сезона работите с Димитров. Как ще опишете това общо прекарване?
- На всеки поисквам такива моменти. От осем години имам шанса да съм с него и да споделяме разнообразни моменти - положителни и неприятни. Работим дружно освен по физическата му подготовка, само че и към това той да става по-силен душевен. Когато той падна до №40 в ранглистата, не всеки ден беше елементарен. После обаче имаше и изключителни моменти като тези в края на годината. Тази година няма различен тенисист, приключил сезона с пет победи над петима представители на Топ 10. Изключително е, доста прочувствено, фантастично. Това са доста положителни страсти. Надявам се да продължим по този начин.

Preparation for the end of the season. Come on! #power #track #tennis #hardwork #dedication #fitness

A post shared by Sebastien Durand (@sebdurand_training) on Sep 21, 2017 at 9:56am PDT

- Можете ли да споделите обичаната си история от Лондон?
- Да, мога. Имаше една нощ в която се включи алармата в хотела, беше към 3:30-4:00 часа сутринта. Всички бяха станали, хора викаха по коридорите да излизаме. Събудих се, забравих си обувките, всичко. Отидох в прилежащия кулоар, където са Кине (Аздине Буснана, физиотерапевтът) и Дани (Валверду), пресякох до стаята на Григор и го видях - сънен и изобщо не се притесняваше. Питах го дали да отида да ревизира какво се случва, а той сподели: " Да, в случай че има нещо, уведоми ме ", след това се обърна и се върна в стаята си. Когато слязох, имаше доста хора - Надал, Зверев, Тийм, Сок, всички в 4 сутринта, рошави и питащи какво се случва. След 10 мин. всички се върнаха в стаите си, беше подправена паника или механически проблем. Но беше необичайно да видиш всички по този начин на улицата. На идващия ден всички се бяха справили с случая, а Григор не играеше, тъй че си умря малко повече. Това е по-интересната ми история.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР