Треньорът на Рома Жозе Моуриньо не скри задоволството си от

...
Треньорът на Рома Жозе Моуриньо не скри задоволството си от
Коментари Харесай

Моуриньо: Най-важното е, че сме на полуфинал

Треньорът на Рома Жозе Моуриньо не скри задоволството си от класирането на тима за полуфиналите в шампионата Лига на конференциите на УЕФА.

Италианците ще срещнат Лестър Сити за място на финала, откакто отстраниха норвежкия Будьо/Глимт с общ резултат 5:2 след 4:0 в реванша на "Олимпико " нощес.

Рома съумя да запише първа победа в четвъртия мач против Будьо през сезона, откакто по-рано двата отбора се срещнаха още два пъти в груповата фаза и норвежците реализираха победа с 6:1 като домакини и тъждество 2:2 в Рим, а по-късно още веднъж завоюваха и първия дуел от четвъртфиналите с 2:1 на личен терен.

"Най-важното е, че сме на полуфинал, само че по метода по който играхме - с висока преса от първата минута, с огромна активност, със солидни дейности в отбрана, усещах, че всичко е решено още при 2:0 ", разяснява Моуриньо.

"Дори при загубата с 1:2 в първия мач, имах чувството, че сме по-добри. Ние сме по-силни и почтено казано си мисля, че е недопустимо, че успяхме да ги победим едвам при четвъртия опит, само че той беше и най-важният. Беше 2:1 за тях, само че приключи 5:2 за нас. Нямах подозрения за днешния мач. Казах на момчетата на почивката, че не става въпрос да унизим противника и да търсим възмездие за загубата с 1:6 от Норвегия през есента, а просто би трябвало да достигнем до полуфиналите. Имаше отмалялост към края, на справедливо продължаваме напред ", добави португалският познавач.

"Да играеш добре е хубаво, само че да печелиш е фантастично. Загуба след добра игра не се харесва на всеки, може би единствено на тези, които пазят тезата, че техният тим има еднаквост и жанр, има еднаквост и жанр, само че пък не печели нищо. Мисля, че Рома играе доста по-добре в сравнение с хората си мислят. Лесно е да се каже, че имаме темперамент, не сме допускали загуба от много време, проведени сме, само че истината е, че играем доста по-добре в сравнение с всички считат ", сподели още той.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР