Министърът на младежта и спорта Георги Глушков връчи почетен плакет

...
Министърът на младежта и спорта Георги Глушков връчи почетен плакет
Коментари Харесай

Георги Глушков връчи почетен плакет на европейската шампионка по таекуондо Кимия Ализаде

Министърът на младежта и спорта Георги Глушков връчи почетен плакет на европейската шампионка по таекуондо Кимия Ализаде. Родената в Иран състезателка получи българско поданство през предишния месец и ще показва страната ни на Олимпийските игри в Париж, оповестиха от пресцентъра на ММС.

„ Наистина съм благополучен да Ви поздравявам в българското олимпийско семейство, по този начин министър Глушков поздрави Ализаде. – Оценявам напъните, които полагате в спорта по пътя към сбъдването на Вашите фантазии “.

Европейската шампионка благодари на министър Глушков за отношението и изискванията, които й се обезпечават от страната.

„ Щастлива съм, че завоювах европейската купа за България. Надявам се на такова класиране и в Париж “, показа Кимия.

Часове след триумфа си на континенталната сцена Ализаде дойде в София, само че още веднъж се връща към подготовката си, която е планувана да бъде във Англия.

„ Опитваме се да вършим най-хубавото по пътя за Париж. Събуждаме се всеки ден и работим за Олимпийските игри. Остават единствено 11 седмици до огромното съревнование “, сподели персоналният треньор на състезателката Давуд Етимани. На срещата в Министерството на младежта и спорта участва и старши треньорът на българския народен тим Фарзад Золхадри.

Ализаде е една от най-големите звезди в международното таекуондо. Тя е трета на Олимпийските игри в Рио през 2016 година, а на идващия конгрес в Токио се подреди четвърта.

„ Кимия е невероятна персона, необикновен играч. Колегите споделят, че сме създали прехвърлянето на века, сподели ръководителят на Българска федерация по таекуондо Слави Бинев. – От цялото си сърце благодаря за поддръжката “.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР