Треньорът на Левски - Станимир Стоилов, даде пресконференция преди мача

...
Треньорът на Левски - Станимир Стоилов, даде пресконференция преди мача
Коментари Харесай

Мъри Стоилов: След пауза винаги съм под леко напрежение за това как ще стартираме

Треньорът на Левски - Станимир Стоилов, даде конференция преди мача с Берое. Двубоят в Стара Загора е в понеделник от 20:00 часа. Наставникът на " сините " призна, че е обезпокоен от двуседмичната пауза, в която не е могъл да разполага с доста от играчите поради уговорките им към националните тимове.

" Трудно мога да кажа в какво положение е тимът. Имахме огромен брой отсъстващи играчи, които бяха с националните си тимове. След пауза постоянно съм под леко напрежение за това по какъв начин ще стартираме. Не обичам тези паузи, тъй като 15 дни са огромен интервал от време. Надявам се моите футболисти да осъзнават значимостта на мача. Това е най-важното нещо.

Когато носиш екипа на Левски, си длъжен да играеш на най-много. Не одобрявам извиненията за националния тим. За Левски всякога би трябвало да се играе на оптимално равнище. Имахме добра пауза откъм прочувствена позиция, което от време на време е нож с две остриета. Победихме ЦСКА и е обикновено футболистите да живеят с позитивни страсти. Време е обаче да мислим за мача с Берое.

Не можем да гадаем за толкоз къс интервал по какъв начин ще наподобява Берое. Николай Киров е потвърдил се треньор в българския шампионат. Под негово управление тимовете играят атрактивен и атакващ футбол. Стара Загора е футболен град. Ако си по-добър, ще победиш. Няма какво друго да желаеме с изключение на добър съперник, терен и аудитория. Повече ме тормози представянето на моя тим, тъй като две седмици съвсем нямахме опция да бъдем дружно.

Трябва да играем доста по-добре и да позволяваме по-малко неточности. Особено при гостуъването в " Надежда " допуснахме прекалено много неточности, което ни костваше загубата. Трябва да играем извънредно проведено и дисциплинирано в отбрана. Ключът към успеха е по какъв начин се показва тимът в отбрана. Ако Левски не позволява обикновени неточности, в офанзива мисля, че можем да създадем проблеми на всеки тим. Навсякъде имаме нужната поддръжка от нашите последователи, няма потребност да приказваме за домакинство или посещение. Така ще бъде и в Стара Загора. Всичко зависи от представянето на нашите футболисти ", съобщи Мъри.

Стоилов разяснява възобновяване на Ноа Сонко Сундберг и Билал бари, както и по кое време новото попълнение Шеху ще дебютира за Левски.

" Ноа е във фаза, в която хем си мислим, че е покрай тима, хем е прекомерно надалеч. Всичко зависи от болката, която той има в глезена. Прави двуразови тренировки. Въпрос на време е да се завърне в тима.

Шеху тренира задоволително през паузата, набира последователно и физическа, и игрова форма. Не можем да гадаем в какво положение е, тъй като и двете контроли бяха със противници под нашето равнище. Той би трябвало да се готви да се включи оптимално отговорно и нападателно и да си заслужи оценките на терена.

За страдание един от главните ни играчи - Билал Бари, изпадна от игра за дълъг интервал от време. Той ще се възвръща сред 6 и 10 месеца. Съжаляваме, че не може да помогне на тима сега. Поддържаме всекидневна връзка с него. Подкрепяме го от разстояние. Не би трябвало да търсим оправдания. Беше извънредно потребен с динамичността и настроението в тима. Трябва да се оправяме и без него, най-вероятно до края на спортно-състезателната годината ", изясни треньорът.

Специалистът разясни и за какво Левски е подписал нов контракт с Жереми Петрис, както и кой ще води офанзивата в отсъствието на Билал Бари.

" Доволни сме на този стадий от Жереми и това, което демонстрира. Има доста неща, които би трябвало да усъвършенства. Но предвид на светкавитночо привличане, съумя да се приспособява към нашия жанр на игра. Той има решими проблеми, които ние треньорите би трябвало да решим. Всичко ще зависи от финансовите благоприятни условия, с които ще разполагаме. Имаме двама-трима играчи, които с наличието си могат да комнпенсират позицията централен нападател. Ивелин, Марин и Илиян ще се стараят на този стадий. След Нова година всичко ще зависи от финансите, които имаме ", сподели той.

Мъри още веднъж разяснява наказването от БФС домакинският мач с Ботев Пд да се играе без аудитория.

" Смятаме, че има несправддливо наказване, още повече, че мястото, където се намират играчите, е предпазено. В последна сметка пуснахме декларация, има хора, които да взимат решения. Нашата позиция е ясна - на мача с Ботев Пловдив при всичко положения ще има почитатели на Левски.

Трябва да се почисти цялата истина. Имаме искания, че нещата не са по този начин, както са разказани. Пейките са задоволително предпазени и не може да попадне нищо откъм гърба, когато идва в тил. Има неща, които да вземат решение тези неща ", съобщи Стоилов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР