Транзитът на стоки за военни цели обаче, ще бъде забранен"Русия

...
Транзитът на стоки за военни цели обаче, ще бъде забранен"Русия
Коментари Харесай

ЕК разреши железопътния транзит на стоки към Калининград

Транзитът на артикули за военни цели обаче, ще бъде неразрешен

"Русия може да продължи железопътния пренос на глобени артикули през територията на Европейския съюз към своя ексклав Калининград, само че преносът на артикули, които служат за военни цели, ще бъде неразрешен ", заяви ДПА, като се базира на изказване на Европейската комисия, съобщи.

Литва, която е ситуирана сред Русия и Калининград, ще може да блокира железопътни колета единствено на избрани артикули с допустимо дойно предопределение.

"Русия може да транспортира и други артикули, които са глобени от Европейския съюз, като артикули от желязо и стомана, само че в постоянни количества ", съобщи дипломатически източник. Пътният превоз през територията на Европейския съюз към Калининград остава неразрешен.

Новите указания, изпратени на страните членки на Европейски Съюз имат за цел да понижат възходящото напрежение сред Русия и Литва. В средата на юни прибалтийската република ограничи преноса на артикули, които са част от европейския лист със наказания, като желязо и стомана, което принуди Москва да заплаши с налагането на контрамерки.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР