Tранспортната мрежа на Лондон ще спре работа днес, тъй като

...
Tранспортната мрежа на Лондон ще спре работа днес, тъй като
Коментари Харесай

Лондон остава без транспорт заради стачка

Tранспортната мрежа на Лондон ще спре работа през днешния ден, защото служащите в метрото и водачите на рейсове стачкуват поради заплащането и изискванията на труд. Това е следващата протестна вълна това лято, провокирана от двуцифрената инфлация, която изяжда заплатите.

Очаква се съществено спиране на всички линии на лондонското метро, надземните услуги в Лондон ще бъдат понижени и десетки автобусни направления в западната част на града няма да се движат обикновено, оповестиха от държавната организация за превоза в Лондон.

През юли е записана най-високата инфлация от февруари 1982 година, защото възходящите разноски за сила вследствие на съветската инвазия в Украйна засегнаха потребителите непосредствено посредством битовите им сметки и индиректно посредством възходящите цени на храните, заяви БНР.

Това докара до опълчване сред компаниите, които споделят, че растящите разноски и спадащото търсене лимитират опциите им за договаряния, синдикатите, които споделят, че служащите им не могат да си разрешат да живеят, и държавното управление, което се тормози, че огромните нараствания на заплатите могат да подхранват инфлацията.

Работниците и в други английски промишлености също възнамеряват стачки или минават към протестни дейности. Сред тях са пристанищни служащи, юристи, учители, медицински сестри, пожарникари и сметосъбирачи, летищен и пощенски личен състав.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР