Транспортирането на руския опозиционер Алексей Навални от град Омск в

...
Транспортирането на руския опозиционер Алексей Навални от град Омск в
Коментари Харесай

Ето кой е убедил Путин да пусне Навални в Германия

Транспортирането на съветския опозиционер Алексей Навални от град Омск в немската столица Берлин е било комплицирана дипломатическа задача, написа вестник „ Билд”.

Навални се бори за живота си, откакто преди дни припадна по време на полет в Русия. Според неговия екип Навални е бил токсичен. Първоначално съветските лекари не позволяваха пациентът да бъде превозен, само че в последна сметка пристигналият частен аероплан на неправителствената организация „ Кино за мир” го води.

Германският вестник написа, че Ангела Меркел стои зад тази дребна победа, само че посредством медиатор. Причината е, че канцлерът на Германия не е желала да приказва директно с Путин, тъй като това може да сътвори усещане за интервенция и директен напън, което по-късно да бъде употребявано против нея.

В ролята на медиатор е влезнал президентът на Финландия Саули Нийнистьо. Пред локални медии той разкри, че първо е приказвал с Меркел, а по-късно с Путин. В диалога си с съветския водач Нийнистьо го е помолил Навални да бъде изведен в Германия за лекуване. Путин е споделил, че няма политически спънки за това. В последна сметка лекарите в Омск дадоха зелена светлина и Навални, един от критиците на Кремъл, беше превозен в Германия, където ще продължи неговото лекуване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР