Тръжните процедури за избор на изпълнители за строителство и надзор

...
Тръжните процедури за избор на изпълнители за строителство и надзор
Коментари Харесай

Пътят Видин - Ботевград ще бъде разширен, започва проучване за тунел под "Петрохан"

Тръжните процедури за избор на реализатори за строителство и контрол при построяването на два сектора от основен път Е-79 Видин - Ботевград ще стартират тази година, а в допълнение потегля и предпроектно проучвание за тунел под " Петрохан ", който да обезпечи бързо предвижване сред София, Монтана и Видин. Това заяви през днешния ден на среща с представители на локалните управляващи ръководителят на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура " инж. Дончо Атанасов, осведоми пресцентърът на организацията.

Разширение на пътя Видин-Ботевград е разграничено на две прави - от Видин до Ружинци (52 км) и от Мездра до Ботевград (33 км). Трасето е предпочитано в капиталовата стратегия на АПИ и Министерство на регионалното развитие до 2022 година, защото ще се обезпечи бърза и комфортна връзка с автомагистралите " Хемус ", " Тракия " и " Струма ".

Участъците Видин - Ружинци и Мездра - Ботевград ще се финансират със средства от републиканския бюджет. След приключването на тръжните процедури и подписването на договорите за строителство и контрол ще стартират строителните работи, като се чака това да стане при започване на 2019 година.

С осъществяването на плана директният трафик ще бъде изведен от обитаемоте места, с което ще се увеличи сигурността на придвижване и ще се ограничи нездравословното влияние на шума и замърсяването на околната среда от тежкотоварния трафик от Дунав моста II, сподели през днешния ден Дончо Атанасов.

Отсечката Видин - Ружинци от Е-79 ще бъде по нов терен, като ще се изградят с две платна с по две ленти за придвижване в посока и спешна лента. В сектора ще има седем пътни възли, посредством които новото трасе ще се свързва с пътната мрежа и с обитаемоте места в района. За понижаване на шума ще бъдат инсталирани и шумозащитни уреди по секторите наоколо до обитаемоте места.

Отсечката Мездра - Ботевград ще бъде с две платна с по две ленти за придвижване в посока. Трасето ще следва съществуващия път, като се развива по нов терен в секторите, обхождайки селата Люти дол, Типченица, Новачене и Скравена.

Дончо Атанасов напомни, че през тази година ще се ремонтират 43 км от пътя през прохода " Петрохан ", които са на територията на Софийска област. Рехабилитацията на сектора, финансирана от Оперативна програма " Региони в напредък ", ще приключи през есента. С сполучливото осъществяване на обекта ще завърши цялостният ремонт на пътя през прохода, защото секторът на територията на област Монтана беше ремонтиран през 2015 година.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР