Тръгнаха кадрови размествания по върховете на професионалното ръководство на МВР.

...
Тръгнаха кадрови размествания по върховете на професионалното ръководство на МВР.
Коментари Харесай

Тръгнаха рокади по върховете на професионалното ръководство на МВР

Тръгнаха кадрови разбърквания по върховете на професионалното управление на Министерство на вътрешните работи. Това излиза наяве от публично известие на вътрешното министерство.

Със заповед на министъра на вътрешните работи от 4 януари 2022 година досегашният шеф на Групово дело „ Национална полиция “, основен комисар Станимир Станев е преназначен на поста зам.-главен секретар на Министерство на вътрешните работи.   Той заема позицията на Стоян  Темелакиев, който пък на 23.12.2021 година със заповед  на министър-председателя бе назначен за заместник-министър  на вътрешните работи.

За шеф на ГДНП е преназначен за краткотрайно изпълняващ длъжността, досегашният заместител началник на националната полиция старши комисар Атанас Илков. Той е поредният кадър, който е бил отпред на пловдивската дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив и в този момент е на управително място в Министерство на вътрешните работи. Илков влиза в МВР през 1987 година Кариерата му минава през шеф бранш „ Оперативно обслужване на местата за отнемане на независимост “, шеф на бранш в ДНСП, шеф на отдел “Криминална полиция ” към основна дирекция на престъпна полиция. През 2014 година той беше уволнен поради интервенцията в Лясковец, при която почина командос от отряда за битка с тероризма. Илков обаче апелира и бе върнат в системата. Така през месец юли 2016 година бе назначен като шеф на отдел “Криминална полиция ” при ОДМВР – Пловдив, година по-късно оглавява ОДМВР-Пловдив. От юли 2019 година застана отпред на ОДМВР-Кърджали, а от 2020 година ЦСПП-Казанлък. Със заповед на министъра на вътрешните работи от 02. 08. 2021 година е преназначен за зам.-директор на ГДНП.

Заповедите бяха връчени през днешния ден в ГДНП от основния секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Петър Тодоров. Той също оглавяваше пловдивската дирекция преди да заеме най-висшия професионален пост. Станев, който в този момент става зам.главен секретар пък е бил финансов инспектор в пловдивската дирекция на Министерство на вътрешните работи.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР